În jurul orei 6:21 a.m, bitcoin, cea mai importantă monedă digitală, era cotată la 37.500 de dolari, în scădere cu 4%, după un salt de 16% în cursul zilei de luni.
Fondatorul Tesla Inc. a influenţat semnificativ cursul bitcoin în cursul acestei luni, după ce în urmă cu câteva săptămâni a criticat consumul de energie al firmelor care se ocupă cu minarea de monede digitale şi a suspendat plăţile cu bitcoin. Luni, însă, Elon Musk a postat pe Twitter un mesaj conform căruia a avut o convorbire telefonică cu o serie de firme nord americane care se ocupă cu minarea de bitcoin pentru a discuta "creşterea transparenţei cu privire la consumul de energie".
Întâlnire de gradul zero: Biden-Putin. Unde va avea loc întrevederea
"Dacă piaţa va continua să înregistreze aceste evoluţii fluctuante în funcţie de postările pe Tweeter ale lui Elon Musk acesta va fi un obstacol major pentru această clasă de active. Faptul că există aceste fluctuaţii mari de la postările pe Tweeter ale unei singure persoane diminuează legitimitatea acestei clase de active", subliniază Matt Maley, analist şef la Miller Tabak + Co. "
Consumul mare de energie, generată prin arderea de combustibili fosili, este o problemă de durată a bitcoin. Firmele care se ocupă cu minarea de criptomonede utilizează sute de computere care funcţionează non-stop pentru a verifica tranzacţiile cu bitcoin. În pofida acestui lucru, în luna februarie, Elon Musk a anunţat că va investi 1,5 miliarde dolari din lichidităţile Tesla în bitcoin şi totodată a informat că Tesla va accepta plata cu bitcoin pentru vehiculele sale, pentru ca la începutul lunii mai să revină asupra acestei decizii. Chiar dacă între timp miliardarul şi-a revizuit punctul de vedere cu privire la criptomonede, acestea continuă să înregistreze pierderi de pe urma comentariilor sale.
Valoarea de piaţă a celor peste 7.000 de criptomonede urmărite de firma CoinGecko este cu aproximativ 800 de miliarde de dolari sub vârful de 2.600 miliarde de dolari înregistrat la începutul lunii mai. La rândul său, cotaţia bitcoin este cu 25.000 de dolari sub recordul atins la mijlocul lunii aprilie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...