Într-un interviu acordat postului de televiziune CNN, profesorul atrage atenția că este posibil să apară alt virus, cu o capacitate de răspândire la fel de mare precum SARS-CoV-2 și la fel de letal precum Ebola.
”Trăim într-o lume, unde pot apărea noi patogeni. Omul a bulversat echilibrul naturii, iar acum trebuie să suporte consecințele. Iar asta este cea mai mare amenințare care planează asupra omenirii. Mai ales că nu știi când se va întâmpla și nici ce anume va apărea”, a subliniat cercetătorul.
Potrivit spuselor sale, la una dintre pacientele sale au fost identificate simptome timpurii de febră hemoragică, deși testele pentru Ebola și alte boli cunoscute au dat rezultate negative. Jean-Jacques Muyembe Tamfum crede că această femeie poate deveni pacientul zero care a contractat o boală nouă, la fel de contagioasă ca noul coronavirus, dar mult mai mortală.
În prezent, existența așa numitei ”boli X” reprezintă doar o ipoteză. Totuși, Organizația Mondială a Sănătății consideră că în cazul în care temerile specialiștilor se adeveresc, noua boală va avea urmări dintre cele mai devastatoare.
Venind, oarecum, în completare, expertul japonez Morinosuke Kawaguchi, consultant al guvernului nipon, a prezis izbucnirea de noi pandemii. Iar principalele cauze sunt starea de sănătate vulnerabilă la marea majoritate a oamenilor și nedorința lor de a-și schimba modul de viață.
Citește și Covid-19. Noua tulpină a ajuns și în China
”Ca multe alte probleme, va trece și COVID-19. După care totul va reveni la normalul anterior, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Adică sistemele de sănătate din foarte multe țări ale lumii nu se vor îmbunătăți, diabetul și obezitatea vor continua să se răspândească rapid, două boli care, în timpul pandemiei de coronavirus, au agravat situația”, a explicat specialistul nipon.
Prin urmare, spune el, atâta timp cât omul nu va înțelege cât de importantă este o schimbare a modului lor de viață, cât de necesară este conștientizarea pericolelor care vor veni, izbucnirea unor noi pandemii nu ar trebui să surprindă pe nimeni. COVID-19 nu a fost decât un prim semnal de alarmă, o lecție dură care, dacă am trage concluziile care se cuvin, ne-ar ajuta să evităm alte dezastre actualele crize sanitară și economică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Veniturile totale medii lunare în fiecare gospodărie din...
Oportunitate pentru cei care...
Bursele globale au crescut,...
SUA şi UE au decis să ridice...
România riscă să încheie anul...
Președintele american Donald Trump a anunțat duminică...
- Antreprenorii români îmbătrânesc: peste două treimi...
Fostul mare campion de tenis...
Recolta de grâu a României ar...
Numărul beneficiarilor de pensii speciale a ajuns, în...
Confederaţia patronală...
Capitalizarea Bursei de la...
Zeci de localități din opt...
Pentru prima dată din anii ’90,...
Modificările de TVA care intră...
Curtea Constituțională a...
India trăiește o revoluție a...
Negocierile pentru un nou acord...
Șoferii care alimentează cu...
Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...
Exploatarea gazului natural în...
Autoritatea pentru...