Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
La aproape un an de la lansarea unei vaste campanii de vaccinare în favoarea unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer şi la aproximativ şase luni de la începutul administrării dozelor de rapel, autorităţile sanitare au dat joi undă verde administrării acestei a 4-a doze de vaccin pentru persoanele imunodeprimate.
Începând de vineri dimineaţă, dozele au fost administrate la Spitalul Sheba, situat în Ramat Gan, suburbie a Tel Avivului, la pacienţii care de exemplu au suferit transplanturi cardiace.
Acest spital a început luni un studiu clinic prin administrarea unei a patra doze de vaccin anti-coronavirus la persoane pe care le îngrijeşte.
"Am obţinut rezultate bune cu a 3-a doză, care nu a provocat efecte secundare cu excepţia unei uşoare dureri localizate (...). Suntem nerăbdători să vedem răspunsul la această a patra doză", a declarat la faţa locului dr. Galia Rahav.
"Această doză va creşte protecţia împotriva coronavirusului", a adăugat cardiologul Yael Peled.
Citește și S-a aflat care vaccin este eficient împotriva Omicron
Directorul Ministerului Sănătăţii, Nachman Ash, a autorizat de asemenea vineri administrarea unei a 4-a doze pentru pensionarii caselor de bătrâni şi pacienţii din secţiile de geriatrie, potrivit unui comunicat al ministerului.
"Această decizie a fost luată în urma temerilor de creştere a numărului de contaminări în aceste instituţii ce pun în pericol sănătatea acestor persoane", a argumentat ministerul.
Prim-ministrul Naftali Bennett a declarat săptămâna trecută că toţi israelienii de peste 60 de ani şi personalul medical ar avea dreptul la o a patra doză, dar această decizie nu a fost încă aprobată de Ministerul Sănătăţii.
Administrarea unei a patra doze va permite să se evalueze posibila creştere a anticorpilor şi apariţia efectelor secundare, şi va spune dacă reduce sau nu riscul de infecţie, a declarat Gili Regev-Yochay, director al departamentului de boli infecţioase de la Spitalul Sheba.
Israelul a primit de asemenea joi o primă livrare de pastile Pfizer anti-coronavirus, în timp ce numărul de contaminări continuă să crească.
Autorităţile au înregistrat joi peste 4.000 de noi cazuri de COVID, un record din septembrie care totuşi încă nu s-a tradus printr-o creştere semnificativă a spitalizărilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...