Covid-19. Cele mai mici rate de infectare și deces se înregistrează într-o țară africană. De ce
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Descoperirea care a uimit lumea medicală
Descoperirea care a uimit lumea medicală
O echipă de cercetători din Marea Britanie și Kenya au demarat cercetări pentru a găsi explicația pentru ratele mici de infectare și deces cauzate de Covid-19 în această țară africană.

Pe măsură ce lumea continuă să se lupte cu pandemia globală, Africa a început să se distingă de alte regiuni. Ratele de infecție și decesele cauzate de COVID-19 au rămas mult mai mici pe continent (cu excepția Africii de Sud) decât în ​​majoritatea restului lumii, notează Medical Xpress.

Până în prezent, puține lucrări au abordat de ce ratele infecțiilor africane au fost mai mici, dar unii experți în domeniu sugerează că aceasta se datorează probabil demografiei - vârsta medie a oamenilor din Africa este mult mai mică decât în ​​alte părți ale lumii. Alții sugerează că ar putea fi pur și simplu o chestiune de raportare mai puțin precisă a infecțiilor și deceselor. În acest nou efort, cercetătorii au încercat să descopere ce explicație este mai probabilă. În acest scop, au realizat un studiu al sângelui donat în Kenya - o țară din Africa care, la fel ca și restul continentului, rata de infectare este mai scăzută decât în restul lumii.

Lucrarea a presupus analiza probelor de sânge colectate de la donatori din toată țara în lunile aprilie-iunie. Fiecare probă a fost testată pentru prezența anticorpilor SARS-CoV-2 - semn că persoana care a donat sângele a fost infectată cu COVID-19.

Nigeria confirmă primul caz de coronavirus din Africa Subsahariană

Cercetătorii au descoperit că aproximativ 4,3% din probele donatorilor au avut anticorpi SARS-CoV-2, ceea ce, sugerează cercetătorii, indică faptul că aproximativ același procent din populație a fost infectat - un număr foarte mare comparativ cu numărul de decese raportate pentru aceeași perioadă: aproximativ 341. Ei observă că în aceeași perioadă de timp, Spania a avut aproximativ același procent de infecții, dar a suferit 28.000 de decese.

Cercetătorii nu au putut explica de ce ratele mortalității cauzate de infecțiile cu COVID-19 par să fie mai mici în Kenya decât în ​​alte părți ale lumii, dar sugerează că s-ar putea datora vârstei medii scăzute a persoanelor care locuiesc acolo. 

Cu toate acestea, ei recunosc, de asemenea, că s-ar putea să fi observat rate de infecție mai mari decât media în studiul lor, deoarece persoanele din Kenya care sunt dispuse să doneze sânge ar putea fi, de asemenea, mai susceptibile de a fi infectate. De asemenea, sugerează posibilitatea ca oamenii din Kenya să aibă pur și simplu o rezistență naturală mai bună la astfel de infecții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel