COVID-19. Cu cât se vor vinde noile pastile produse de Merck
Autor: Oana Pavelescu | 19 oct, 10:49
Merck oferă gratis formula antiviralului său țărilor sărace / Foto: Merck
Merck oferă gratis formula antiviralului său țărilor sărace / Foto: Merck
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a decis să achiziționeze noul antiviral creat special de Merck pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

Un program condus de Organizația Mondială a Sănătății pentru a se asigura că țările mai sărace au acces echitabil la vaccinurile, testele și tratamentele pentru COVID-19 urmărește să asigure medicamente antivirale pentru pacienții cu simptome ușoare la un preț de doar 10 dolari pe tratament, se arată într-un proiect de document consultat de Reuters.

Moment de cotitură în pandemie. Merck cere aprobare pentru prima pastilă care tratează COVID-19

Unul dintre cei 10 cei mai mari producători de medicamente a anunțat că este aproape de a realiza o terapie care va putea salva viețile celor infectați cu SARS-CoV-2, indiferent de ce variantă este vorba.

Merck, una dintre cele mai mari zece companii farmaceutice din lume, a anunţat că studiile recente arată eficienţa medicamentului său împotriva noilor variante de coronavirus.

G Ad:

Deoarece molnupiravirul nu vizează proteina spike a virusului - ţinta tuturor vaccinurilor COVID-19 actuale - care defineşte diferenţele dintre variante, medicamentul ar trebui să fie la fel de eficient pe măsură ce virusul continuă să evolueze, a declarat Jay Grobler, şeful departamentului de boli infecţioase şi vaccinuri de la Merck, potrivit Reuters.

Molnupiravirul acţionează asupra polimerazei virale, o enzimă necesară pentru ca virusul să producă mutaţii. Acesta este conceput pentru a acţiona prin introducerea de erori în codul genetic al virusului.

Datele arată că medicamentul este cel mai eficient atunci când este administrat imediat după infectare, a declarat Merck.

Producătorul american de medicamente şi-a testat antiviralul pe probe nazale prelevate de la participanţii la primele teste ale medicamentului. Delta nu se afla în circulaţie pe scară largă la momentul acelor teste, dar molnupiravirul a fost testat împotriva unor mostre de laborator ale variantei care a stat la baza ultimei creşteri a numărului de spitalizări şi decese cauzate de COVID-19.

Merck a declarat la începutul acestui an că un studiu mic, aflat în stadiu intermediar, a constatat că, după 5 zile de tratament cu molnupiravir, niciunul dintre pacienţii care au luat diferite doze de medicament nu a fost testat pozitiv pentru virusul infecţios.

În prezent, Merck desfăşoară două studii de fază III cu antiviralul pe care îl dezvoltă împreună cu Ridgeback Biotherapeutics, unul pentru tratamentul COVID-19 şi altul cu rol preventiv.

Merck anticipează că studiul de fază III pentru tratament se va încheia la începutul lunii noiembrie, a declarat Grobler.

Ştiri Recomandate

Este COD ROŞU! Avertizare de călătorie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de...

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro