Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Un program condus de Organizația Mondială a Sănătății pentru a se asigura că țările mai sărace au acces echitabil la vaccinurile, testele și tratamentele pentru COVID-19 urmărește să asigure medicamente antivirale pentru pacienții cu simptome ușoare la un preț de doar 10 dolari pe tratament, se arată într-un proiect de document consultat de Reuters.
Moment de cotitură în pandemie. Merck cere aprobare pentru prima pastilă care tratează COVID-19
Unul dintre cei 10 cei mai mari producători de medicamente a anunțat că este aproape de a realiza o terapie care va putea salva viețile celor infectați cu SARS-CoV-2, indiferent de ce variantă este vorba.
Merck, una dintre cele mai mari zece companii farmaceutice din lume, a anunţat că studiile recente arată eficienţa medicamentului său împotriva noilor variante de coronavirus.
Deoarece molnupiravirul nu vizează proteina spike a virusului - ţinta tuturor vaccinurilor COVID-19 actuale - care defineşte diferenţele dintre variante, medicamentul ar trebui să fie la fel de eficient pe măsură ce virusul continuă să evolueze, a declarat Jay Grobler, şeful departamentului de boli infecţioase şi vaccinuri de la Merck, potrivit Reuters.
Molnupiravirul acţionează asupra polimerazei virale, o enzimă necesară pentru ca virusul să producă mutaţii. Acesta este conceput pentru a acţiona prin introducerea de erori în codul genetic al virusului.
Datele arată că medicamentul este cel mai eficient atunci când este administrat imediat după infectare, a declarat Merck.
Producătorul american de medicamente şi-a testat antiviralul pe probe nazale prelevate de la participanţii la primele teste ale medicamentului. Delta nu se afla în circulaţie pe scară largă la momentul acelor teste, dar molnupiravirul a fost testat împotriva unor mostre de laborator ale variantei care a stat la baza ultimei creşteri a numărului de spitalizări şi decese cauzate de COVID-19.
Merck a declarat la începutul acestui an că un studiu mic, aflat în stadiu intermediar, a constatat că, după 5 zile de tratament cu molnupiravir, niciunul dintre pacienţii care au luat diferite doze de medicament nu a fost testat pozitiv pentru virusul infecţios.
În prezent, Merck desfăşoară două studii de fază III cu antiviralul pe care îl dezvoltă împreună cu Ridgeback Biotherapeutics, unul pentru tratamentul COVID-19 şi altul cu rol preventiv.
Merck anticipează că studiul de fază III pentru tratament se va încheia la începutul lunii noiembrie, a declarat Grobler.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...