Bursa de la Bucureşti urcă semnificativ, în ton cu marile pieţe europene
Investitorii reacţionează...
Oamenii de știință din Marea Britanie consideră că de vină sunt mutațiile suferite de virusul SARS-CoV-2 de la apariția lui, în ianuarie anul curent. De amintit că noul coronavirus a fost identificat la Wuhan, în China, țară care acum însă nu se confruntă cu o nouă explozie de cazuri, spre deosebire de aproape tot restul lumii.
Creată în Marea Britanie, Rețeaua de informații clinice privind SARS-CoV-2 (CO-CIN) a analizat datele a 76.600 de pacienți internați, de-a lungul celor șase luni de pandemie, în spitale din Anglia, Țara Galilor și Scoția.
Astfel, s-a constatat că în perioada de până la 1 august, din momentul apariției simptomelor și până la decesul pacienților treceau, în medie, 13 zile. Acum, această medie s-a redus la șapte zile. Concluzia fiind că, în al doilea val de covornavirus, se moare de două ori mai repede. De subliniat că este vorba de pacienții cu forme grave de covid-19 și comorbidități.
Citește și Coronavirus. Canadienii au găsit FRUCTUL ce poate face MINUNI
De ce? În opinia oamenilor de știință, această evoluție poate fi explicată prin faptul că tratamentele împotriva covid-19 s-au perfecționat de la începutul pandemiei. Adică medicii reușesc să salveze tot mai mulți pacienți. Nu supraviețuiesc în special bolnavii cu o stare de sănătate extrem de precară.
Pe de altă parte, oamenii de știință din Marea Britanie au confirmat că virusul SARS-CoV-2 a suferit numeroase mutații. Studiile analizate arată însă că aceste mutații nu au puterea de a influența în mod radical nivelul de gravitate al bolii, dar pot sproi capacitatea acestuia de răspândire. Altfel spus, noul coronavirus a devenit mai contagios.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Investitorii reacţionează...
Project 2025 este planul...
Banca Națională a României a...
În luna martie, Sistemul RO...
Alphabet dezvăluie cipul Ironwood, dedicat exclusiv...
Gigantul american din domeniul tehnologiei Apple a...
Project 2025 este strategia...
În ultimele cinci sesiuni,...
Târgul Green Energy Expo &...
O măsură pentru consolidarea...
Începând cu anul trecut,...
Tensiunile interne din jurul...
Vorbim despre o ieftinire care...
Declarațiile unui oficial BCE...
Administrația Fondului pentru...
Sunt date INS, dar provizorii.
Digitalizarea administrației,...
Sprijinul financiar este dublat...
Dolarul american și-a recăpătat din avânt, după ce...
O încercare ce se dovește însă destul de dificilă.
Un risc crescut, dar fără măsuri iminente.
Indicele BET s-a depreciat cu...