Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Oamenii de știință din Marea Britanie consideră că de vină sunt mutațiile suferite de virusul SARS-CoV-2 de la apariția lui, în ianuarie anul curent. De amintit că noul coronavirus a fost identificat la Wuhan, în China, țară care acum însă nu se confruntă cu o nouă explozie de cazuri, spre deosebire de aproape tot restul lumii.
Creată în Marea Britanie, Rețeaua de informații clinice privind SARS-CoV-2 (CO-CIN) a analizat datele a 76.600 de pacienți internați, de-a lungul celor șase luni de pandemie, în spitale din Anglia, Țara Galilor și Scoția.
Astfel, s-a constatat că în perioada de până la 1 august, din momentul apariției simptomelor și până la decesul pacienților treceau, în medie, 13 zile. Acum, această medie s-a redus la șapte zile. Concluzia fiind că, în al doilea val de covornavirus, se moare de două ori mai repede. De subliniat că este vorba de pacienții cu forme grave de covid-19 și comorbidități.
Citește și Coronavirus. Canadienii au găsit FRUCTUL ce poate face MINUNI
De ce? În opinia oamenilor de știință, această evoluție poate fi explicată prin faptul că tratamentele împotriva covid-19 s-au perfecționat de la începutul pandemiei. Adică medicii reușesc să salveze tot mai mulți pacienți. Nu supraviețuiesc în special bolnavii cu o stare de sănătate extrem de precară.
Pe de altă parte, oamenii de știință din Marea Britanie au confirmat că virusul SARS-CoV-2 a suferit numeroase mutații. Studiile analizate arată însă că aceste mutații nu au puterea de a influența în mod radical nivelul de gravitate al bolii, dar pot sproi capacitatea acestuia de răspândire. Altfel spus, noul coronavirus a devenit mai contagios.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...