COVID-19. Descoperire. ANTICORPII care atacă ce NU trebuie
26 oct, 14:11, de  Simona Haiduc
La pacienții cu forme severe de covid-19, boala provacată de noul coronavirus, au fost identificați anticorpii care atacă sistemul imunitar. Un articol pe acestă temă a fost elaborată și publicată ân revista The Converstion de omul de știință Matthew Woodruff, de la Emory University, instituție de cercetare din Atlanta, fondată în 1836.
A mai fost descifrat un mister
A mai fost descifrat un mister

În materialul său, expertul face referire la un studiu, conform căruia la bolnavii cu forme grave de covid-19 au fost descoperiți autoanticorpi, capabili să interacționeze cu antigenii anticorpilor. 

Woodruff precizează aceștia apar, de regulă, la persoanele care au suferit diferite alte afecțiuni, precum artrita reumatoidă sau lupusul. Acum însă se constată că autoanticorpții care atacă organismul uman pot apărea și în cazul bolnavilor de coronavirus. 

Studiul la care face referire omul de știință american sublinia că, deocamdată, este imposibil de tras o concluzie referitoare la cât de dăunătoare este intervenția acestor autoanticorpi în cazurile de covid-19.

Citește și  IBUPROFEN și boala covid-19. Ce s-a spus a fost FALS

Totuși, oamenii de știință sunt de părere că răspunsurile auto-direcționate ale sistemului imunitar, corelate cu producerea de anticorpi, pot explica apariția simptomelor severe la unii pacienți. Teoretic, autoanticorpii rezultați pot fi tratați cu medicamente utilizate în cazul acutizării bolilor autoimune.

În septembrie, oamenii de știință de la Universitatea Rockefeller (SUA) au descoperit că decesele provocate de coronavirus sunt de obicei asociate cu funcționarea defectuoasă a sistemului imunitar. Aproximativ 10 la sută dintre pacienții analizați de specialiști în studiu au dezvoltat autoanticorpi care atacă sistemul imunitar.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SFÂRȘITUL pandemiei? OMS ne spune ce înseamnă VACCINAREA

Responsabilii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)...

Marcel Ciolacu, anunţ sumbru pentru români, legat de salarii

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a explicat ce se poate...

Prințul Harry a spus NU! Meghan s-a întors acasă

Nu, prințul Harry este decis să nu cedeze, să nu se lase...

Burse școlare 2020-2021. Valoare. Decizie de ultimă oră

Având în vedere că, potrivit Legii nr. 38/2019, valoarea...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro