Covid-19. Europenii sunt îngrijorați: În România nu e bine

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Guvernul a APROBAT lista! Pentru aceste boli infectocontagioase se constituie IZOLAREA
Guvernul a APROBAT lista! Pentru aceste boli infectocontagioase se constituie IZOLAREA
Şapte state membre ale Uniunii Europene, respectiv Bulgaria, Croaţia, Malta, Republica Cehă, România, Spania şi Ungaria, înregistrează o evoluţie a epidemiei de COVID-19 care provoacă o ''mare îngrijorare'' şi riscuri crescute de mortalitate, a avertizat joi Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC), potrivit AFP.

Conform ultimului raport de evaluare a riscurilor întocmit de această agenţie însărcinată cu monitorizarea epidemiilor, acest grup de şapte ţări au ''un procent mai ridicat de cazuri grave sau de spitalizări'', cu o creştere a mortalităţii ''deja observată'' sau ''care ar putea surveni curând''.

Îngrijorarea faţă de evoluţia epidemiei în aceste ţări este generată în special de numărul mare de îmbolnăviri în rândul vârstnicilor, în timp ce alte alte state europene înregistrează o creştere a cazurilor în rândul tinerilor, care au mai puţine riscuri de a suferi complicaţii.

Însă chiar şi în rândul majorităţii statelor din această categorie, şi anume Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Franţa, Irlanda, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Regatul Unit, Slovacia, Slovenia şi Suedia, evoluţia din ultimele zile relevă o creştere a numărului cazurilor în rândul vârstnicilor, relevă ECDC.

Care este cauza

Sunt considerate a fi într-o situaţie epidemiologică stabilă, cu risc ''redus'' pentru populaţia generală şi ''moderat'' pentru categoriile de risc Cipru, Grecia, Finlanda, Germania, Italia, Lituania, Polonia şi Norvegia (ţară nemembră a UE). Directoarea ECDC, Andrea Ammon, a semnalat că ''o mare parte a contaminărilor actuale este cauzată de reuniunile private, de mari mese în familie sau tot felul de întâlniri cu prieteni sau apropiaţi''.

Citește și VACCIN anti-covid. Johnson&Johnshon intră pe ultima 100 de metri

Dar ea nu a îndemnat la o închidere generalizată a magazinelor, restaurantelor sau barurilor, adăugând însă că o asemenea decizie depinde de măsura în care se aplică regulile de distanţare fizică în aceste locuri.

Această evoluţie nefavorabilă a epidemiei poate fi atribuită parţial şi creşterii numărului infectărilor în rândul tinerilor, întrucât unii dintre ei nu respectă măsurile de prevenţie pentru că se consideră ''invulnerabili'' şi ''nu sunt preocupaţi că ar putea transmite virusul'', a mai remarcat directoarea ECDC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Năstase a demonstrat tuturor că, deși este general-maior
Calcule și evaluări / FOTO: Freepik
De la 1 august TVA-ul se modifică
Furtuna din Caraș Severin
Judecătorie / Foto: Freepik
Kim Jong Un și Vladimir Putin
Donald Trump
La benzinărie în drum spre mare / FOTO: Frepik
Caniculă

Codul roșu de caniculă, prelungit până luni

Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...

Nișișor Dan și Alexander Van der Bellen
Audit / Foto: Freepik
CNE Cernavoda
Romsilva
Miraj, efect cauzat de temeratura ridicată / Foto: Jeffrey Beall

Canicula aduce interdicții de circulație pe șosele

Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...

Grafic
China National Nuclear Corp.
Militari / Foto: MApN
Se schimbă Codul fiscal / Foto: Freepik
Se schimbă legea retrocedărilor. Strada Băcani, Centrul Vechi din BUcurești
Dosare

Legea austerității, publicată în Monitorul Oficial

Decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri...

Bursa de la București / FOTO: Facebook
Românii se pregătesc de impact
Diana Buzoianu / Foto: Florin Răvdan

pixel