COVID-19. Experții, ȘOCAȚI de descoperirea lor. Ce au găsit
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Un studiu care oferă oportunități, dar ridică și semne de întrebare
Un studiu care oferă oportunități, dar ridică și semne de întrebare
Acest studiu elaborat de speciliștii Francis Crick Institute (Londra) și de University College London (UCL) este surprinzător și cu adânci implicații privind pandemia de covid-19. Cercetătorii britanici au detectat la un număr redus de indivizi niciodată infectați cu SARS-CoV-2 anticorpi protectori împotriva noului coronavirus.

Aceste date prezentate în revista Science ridică numeroase semne de întrebare: care este sursa acestei imunități preexistente sau dacă această descoperire reprezintă o oportunitate pentru un vaccin pornind de la anticorpii acestor persoane protejate natural.

Dar de unde vin anticorpii? Autorii studiului sugerează că subiecții analizați i-ar fi dobândit, ”probabil, în timpul unor anterioare infecții sezoniere cu coronavirus (ce provoacă simptome precum răceala). Ulterior, acești anticorpi au reacționat în mod încrucișat cu subunitatea S2 a complexului proteinic al SARS-CoV-2”. 

Imunitate ”încrucișată”, deja sugerată. Un studiu efectuat de Jolla Institute, California, a detectat deja o reactivitate încrucișată la persoane care nu au fost expuse la noul virus. Alte studii afirmă însă contrariul și anume că acest tip de imunitate nu este suficient de protectoare, nici durabilă. 

Citește și Covid-19. Descoperire. Autopsiile scot la iveală ANOMALII

În studiul publicat în revista Science au fost analizate probe de sânge prelevate de la adulți și copii în Mrea Britanie, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, în decembrie 2019 și care au avut rezulat negativ la testul covid-19. Rezultatele analizelor acestor probe au fost comparate cu cele ale persoanelor care nu au avut virusul. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel