COVID-19. Germania schimbă condițiile de intrare în țară

Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Carantina
Carantina
Germania va cere teste PCR cu rezultate negative la intrarea în ţară pentru toţi călătorii, indiferent dacă vin dintr-o zonă care nu este considerată de risc, au anunţat luni guvernul central şi cele 16 landuri federale germane

Cancelarul Angela Merkel şi liderii regionali au luat această decizie după o reuniune de peste 11 ore, care s-a prelungit mult după programul prevăzut iniţial şi în urma căreia au fost înăsprite restricţiile ce vizează viaţa publică şi activitatea economică în contextul evoluţiei celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Decizia privind călătoriile în străinătate este legată de polemica suscită de deplasările din vacanţa de Paşte în Mallorca, al căror număr a cunoscut o creştere uriaşă după ce autorităţile germane au scos Insulele Baleare de pe lista zonelor de risc, o decizie care elimină obligativitatea prezentării unui test PCR negativ şi intrarea automată în carantină.

S-a stabilit astfel "obligativitatea generală" de realizare a unui test la întoarcerea în ţară, o măsură care o înlocuieşte pe cea anterioară, care se referea doar la zonele de risc - deşi implica majoritatea ţărilor lumii - şi care prevedeau un test PCR şi o perioadă de carantină.

Citește și: Impozite locale. Cine trebuie să facă reevaluarea

"Descurajăm orice călătorie în exterior, în general orice călătorie dacă nu este strict necesară", a declarat la încheierea reuniunii Angela Merkel, la conferinţa de presă care a avut loc cu puţin înainte de ora locală 03:00.

Cancelarul Angela Merkel a explicat că guvernul german a contactat companiile aeriene din ţară, astfel încât toţi călătorii care se întorc din vacanţa de Paşte să facă un test "înainte de zborul" de întoarcere. Detaliile acestei măsuri urmează să fie stabilite.

Angela Merkel a admis că în Mallorca există complexuri turistice deschise - contrar Germaniei -, dar a precizat că guvernul Insulelor Baleare a modificat restricţiile şi ar putea să o facă din nou în următoarele zile. Ea a precizat că guvernul german urmăreşte cu atenţie situaţia din insule şi posibilele "riscuri", printre care a semnalat apariţia variantei de coronavirus detectată în Brazilia.

Pe 12 martie, autorităţile germane au scos Insulele Baleare de pe lista zonelor de risc (alături de alte cinci comunităţi autonome spaniole), fapt ce a dus la o creştere explozivă a cererii de bilete de avion şi de oferte de cazare în aceste insule pentru vacanţa de Paşte.

Situaţia a suscitat o amplă polemică în Spania, unde majoritatea cetăţenilor nu pot ieşi din comunităţile lor autonome de Paşte ca urmare a restricţionărilor impuse de pandemie, dar şi în Germania, unde turismul intern este în prezent interzis, cu implicaţii economice grave pentru acest sector de activitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bitcoin / Foto: Freepik
Euro vs dolar / FOTO: Freepik

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar

Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...

Jeff Bezos și Elon Musk
Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bună dimineața! / Foto: rawpixel.com
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...


pixel