COVID-19 în CHINA. Descoperire FANTASTICĂ a experților americani
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Ar fi trecut de la sine
Ar fi trecut de la sine
Cum a apărut virusul SARS-CoV-2, de ce nu a fost depistat mai devreme, cum s-a răspândit, sunt întrebări care încă își caută răspunsul. Se fac studii, se fac cercetări, se emit ipoteze. Un ultim efort de a afla ce s-a întâmplat, de fapt, în China aparține oamenilor de știință din Statele Unite.

Mai exact, cercetătorii de la Facultatea de Medicină din San Diego a Universității din California au ajuns la concluzia că infecția cu coronavirus a circulat neobservată în China nu mai mult de două luni. 

„Am reușit să stabilim o limită superioară la jumătatea lunii octombrie 2019, când SARS-CoV-2 a început să circule în provincia Hubei”, a declarat Joel O. Wertheim, profesor la Departamentul de Boli Infecțioase și Sănătate Publică Globală de la UC San Diego School of Medicament.

Potrivit oamenilor de știință, în două din trei cazuri, coronavirusul ar fi dispărut de la sine și nu a condus la declanșarea unei epidemii, ca primă fază a pandemiei. Cu alte cuvinte, dacă virusul nu ar fi ajuns mari aglomerări urbane, precum Wuhan, de unde a pornit nebunia, totul s-ar fi stins în mod natural. 

Dar varianta inițialtă a virusului SARS-CoV-2 a provocat o pandemie datorită, pe de o part, a ignoranței, dar și a ritmului foarte accelerat de răspândire în orașe, unde s-a transmis ușor de la o persoană la alta. În mediul rural, el ar fi dispărut în 99,6% dintre cazuri, susțin oamenii de știință americani. 

Citește și Vaccin COVID-19. Britanicii s-au ÎNFURIAT! Amenință cu discuții serioase

Wertheim a arătat, de asemenea, că omenirea nu a fost pregătită un astfel de virus, deoarece, în ciuda ratei relativ scăzute a mortalității, coronavirusul s-a dovedit a fi periculos la scară globală.

De notat că, potrivit președintelui Academiei Ruse de Științe, Aleksander Sergheev, infecția cu coronavirus nu va dispărea niciodată complet. Este exact ceea ce s-a întâmplat cu virusul gripal, a spus el.

Răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19, a început la sfârșitul lunii decembrie a anului precedent în Wuhan, China. Timp de câteva luni, boala a acoperit peste 219 de țări ale lumii. Pe 11 martie, OMS a declarat o pandemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel