COVID-19 în CHINA. Descoperire FANTASTICĂ a experților americani

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Ar fi trecut de la sine
Ar fi trecut de la sine
Cum a apărut virusul SARS-CoV-2, de ce nu a fost depistat mai devreme, cum s-a răspândit, sunt întrebări care încă își caută răspunsul. Se fac studii, se fac cercetări, se emit ipoteze. Un ultim efort de a afla ce s-a întâmplat, de fapt, în China aparține oamenilor de știință din Statele Unite.

Mai exact, cercetătorii de la Facultatea de Medicină din San Diego a Universității din California au ajuns la concluzia că infecția cu coronavirus a circulat neobservată în China nu mai mult de două luni. 

„Am reușit să stabilim o limită superioară la jumătatea lunii octombrie 2019, când SARS-CoV-2 a început să circule în provincia Hubei”, a declarat Joel O. Wertheim, profesor la Departamentul de Boli Infecțioase și Sănătate Publică Globală de la UC San Diego School of Medicament.

Potrivit oamenilor de știință, în două din trei cazuri, coronavirusul ar fi dispărut de la sine și nu a condus la declanșarea unei epidemii, ca primă fază a pandemiei. Cu alte cuvinte, dacă virusul nu ar fi ajuns mari aglomerări urbane, precum Wuhan, de unde a pornit nebunia, totul s-ar fi stins în mod natural. 

Dar varianta inițialtă a virusului SARS-CoV-2 a provocat o pandemie datorită, pe de o part, a ignoranței, dar și a ritmului foarte accelerat de răspândire în orașe, unde s-a transmis ușor de la o persoană la alta. În mediul rural, el ar fi dispărut în 99,6% dintre cazuri, susțin oamenii de știință americani. 

Citește și Vaccin COVID-19. Britanicii s-au ÎNFURIAT! Amenință cu discuții serioase

Wertheim a arătat, de asemenea, că omenirea nu a fost pregătită un astfel de virus, deoarece, în ciuda ratei relativ scăzute a mortalității, coronavirusul s-a dovedit a fi periculos la scară globală.

De notat că, potrivit președintelui Academiei Ruse de Științe, Aleksander Sergheev, infecția cu coronavirus nu va dispărea niciodată complet. Este exact ceea ce s-a întâmplat cu virusul gripal, a spus el.

Răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19, a început la sfârșitul lunii decembrie a anului precedent în Wuhan, China. Timp de câteva luni, boala a acoperit peste 219 de țări ale lumii. Pe 11 martie, OMS a declarat o pandemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Papa Fancisc
Insolvență / FOTO: Freepik
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Criză economică / Foto: Freepik

Norvegia pierde o avere: Zeci de miliarde au fost spulberate

Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...

Donald Trump vorbește la telefon
Panouri fotovoltaice /FOTO: Pagina de Facebook a AFM
Unifarm / Foto: Agerpres
Camioane/ Foto: Freepik

RO e-Transport, frânat de Guvern care amână sancțiunile

Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...

Lucrător la spații verzi / Foto: Freepik
Mașini / Foto: Freepik
La bancă
Familie / Foto: Freepik
Cristian Popa, BNR
Steagul Bulgariei

pixel