COVID-19. Israelul trece la a PATRA doză de vaccin? Oricum, ideea a fost lansată
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Ideea a fost lansată de cineva al cărui cuvânt contează
Ideea a fost lansată de cineva al cărui cuvânt contează
Într-adevăr, ideea a fost lansată în spațiul public și nu de oricine, ci de CEO-ul Meuhedet Health Services, Sigal Regev Rosenberg. În opinia specialiste, israelienii ar putea avea nevoie, în următoarele luni, de un al patrulea vaccin împotriva coronaviruslui. Și iată de ce. 

Intervievată de presă, Sigal Regev Rosenberg, a explicat că la șase luni după a doua injecție „am văzut că nu există anticorpi. Am văzut cum numărul cazurilor de infectări crește. Deci, da, s-ar putea să se ajungă din nou la asta”, a apreciat experta. „Companiile farmaceutice vor decide ce să facă și cum să facă. S-ar putea ca în alte câteva luni să avem nevoie de un al patrulea vaccin.”

Potrivit afirmațiilor sale, specialiștii israelieni trebuie să urmărească atent evoluția imunității colective, consemnând orice variație care ar putea genera probleme. Pentru că, a adăugat Sigal Regev Rosenberg, Israelul trebuie să rămână o țară deschisă, evitând pe cât posibil introducerea de noi sancțiuni în privița persoanelor nevaccinate. 

„Nu ar trebui restricționați, dar cei vaccinați ar trebui să aibă parte totuși de anumite privilegii”, a spus Regev Rosenberg. „Ministrul [Avigdor] Lieberman a declarat că economia trebuie lăsată deschisă, că oamenii trebui să-și continue activitățile... Acest lucru trebuie să ne preocupe în primul rând”.

Citește și COVID-19. Israelienii au descoperit ceva FANTASTIC. Ce spune Fauci

Citește și După Marea Britanie, Israel blochează călătoriile din aceste țări

Israelul a fost prima țară din lume care a oferit o a treia doză de vaccin populației sale încă din luna august, după ce s-a confruntat cu o creștere a numărului de cazuri în iunie. Experții în sănătate au stabilit recent că valul a fost alimentat de o scădere a protecției oferite de inoculare la câteva luni după primele două injecții, informează The Jerusalem Post.

Speranța a fost ca rapelul să ofere o imunitate de lungă durată, însă, deși nu au fost publicate încă date cuprinzătoare cu privire la această problemă, unii experți au sugerat că așa ceva nu se va întâmpla, pe baza primelor rezultate ale testelor de laborator care monitorizează nivelurile de anticorpi, precum și a faptului că în ultimele săptămâni morbiditatea în Israel a cunoscut o creștere minoră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 

Ucraina caută cumpărători pentru zahărul său

Ucraina îşi va epuiza luna viitoarea cota de export de...


pixel