COVID-19. Marea Britanie, ÎNGROZITĂ! Premierul: Îmi asum RESPONSABILITATEA
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Premierul britanic discută cu experții
Premierul britanic discută cu experții
Regatul Unit a devenit marţi prima ţară din Europa care a depăşit 100.000 de decese cauzate de noul coronavirus, confirmând amploarea crizei pentru această ţară care îşi pune toate speranţele în vaccinare, relatează AFP.

Potrivit bilanţului zilnic al Ministerului Sănătăţii, au fost înregistrate 1.631 de decese suplimentare, crescând bilanţul total al pandemiei la 100.162 de morţi. Numărul cazurilor de COVID-19 înregistrate a fost de 20.089, confirmând declinul din ultimele zile.

În acest context, premierul britanic Boris Johnson a declarat că îşi asumă ''întreaga responsabilitate'' pentru măsurile guvernului său. "Regret profund fiecare viaţă pierdută şi, desigur, ca prim-ministru îmi asum întreaga responsabilitate pentru tot ceea ce a făcut guvernul", a spus șeful guvdernului de la Londra. 

Rata şomajului în Marea Britanie a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape cinci ani în perioada septembrie - noiembrie 2020, iar concedierile au atins un record, după ce pandemia de coronavirus (COVID-19) a afectat semnificativ piaţa forţei de muncă.

Conform datelor publicate marţi de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), în perioada menţionată rata şomajului a urcat la 5%, de la 4,9%, dar sub estimările analiştilor, care se aşteptau la o creştere la 5,1%. Concedierile au atins nivelul record de 14,2 la 1.000 de persoane, iar cea mai afectată este categoria de vârstă 25-34 de ani.

Citește și Baba Vanga. Profeții: Cinci vești PROASTE și una BUNĂ pentru 2021

Pe statele de plată ale companiilor erau în decembrie cu 828.000 mai puţini angajaţi decât la începutul pandemiei, arată datele ONS. Comparativ cu noiembrie, numărul angajaţilor a crescut luna trecută cu 52.000, economiştii apreciind că piaţa forţei de muncă a avut o evoluţie mai bună decât s-a estimat, şomajul fiind menţinut la un nivel redus de schema de sprijinire a locurilor de muncă.

Până la mijlocul lunii decembrie costurile programului se ridicau la 46,4 miliarde de lire sterline (63 de miliarde de dolari). Ministrul britanic de Finanţe, Rishi Sunak, a anunţat extinderea până în 30 aprilie a schemei de sprijinire a locurilor de muncă, care urma să se încheie în decembrie, pentru companiile care au nevoite să-şi oprească activitatea şi pentru angajaţii lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel