Covid-19. Medicamentul MINUNE care i-a VINDECAT pe Trump și Rudy Giuliani
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
COVID-19: ECDC afirmă că 'nu există o nevoie urgentă' de administrare a unei doze suplimentare de vaccin
COVID-19: ECDC afirmă că 'nu există o nevoie urgentă' de administrare a unei doze suplimentare de vaccin
În timp ce vaccinurile pot ajuta la încetinirea pandemiei COVID-19 în următoarele luni, compania farmaceutică Eli Lilly a anunțat marți că tratamentele sale pot ajuta la salvarea de vieți.

Medicamentul companiei Eli Lilly, bamlanivimab a fost aprobat de autoritățile americane la sfârșitul anului trecut și a fost utilizat de 125.000 de pacienți cu risc ridicat de deces.

Medicamentul este un anticorp monoclonal, ceea ce înseamnă că imită unul dintre anticorpii naturali pe care sistemul imunitar îi folosește pentru a combate virusul.

Fostul președinte Donald Trump, precum și fostul guvernator al New Jersey, Chris Christie, și fostul primar al orașului New York, Rudy Giuliani, au primit toți anticorpi monoclonali la scurt timp după ce au fost diagnosticați cu COVID-19, notează USA Today.

Într-un studiu amplu, în stadiu târziu, compania a dezvăluit marți, că bamlanivimab combinat cu un alt anticorp monoclonal, etesevimab, s-au dovedit a fi extrem de eficiente la pacienții cu risc crescut, diagnosticați cu COVID-19.

Niciunul dintre cei 518 pacienți care au primit cocktailul nu a murit, comparativ cu opt decese în rândul unui grup de persoane de dimensiuni egale cu COVID-19 care au primit un placebo.

S-a aflat cum poate fi oprită boala COVID-19. Descoperire de ultimă oră

Combinația este cel mai probabil să rămână eficientă, a spus directorul științific al lui Lilly, Dr. Daniel Skovronsky, la o conferință de presă de după-amiază, pe măsură ce virusul care provoacă COVID-19 evoluează, ducând la noi variante.

"Bamlanivimab singur este prevăzut a fi eficient împotriva a mai mult de 99% din toate tulpinile pe care le vedem astăzi în Statele Unite", a mai spus șeful Eli Lilly. "Bamlanivimab plus etesevimab ar trebui să aibă grijă de restul acestora."

Compania poate adăuga, de asemenea, un al treilea sau al patrulea anticorp monoclonal, după cum va fi necesar în viitor, pentru a gestiona orice variante care scapă de combinația actuală a celor două medicamente, a explicat Daniel Skovronsky.

Un studiu anterior realizat de Lilly a arătat, de asemenea, că bamlanivimabul poate reduce bolile grave în rândul locuitorilor căminelor de bătrâni cu risc crescut de COVID-19 și în primele zile după infecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel