Covid-19. Medicamentul MINUNE care i-a VINDECAT pe Trump și Rudy Giuliani
27 ian, 11:37, de  Oana Pavelescu
În timp ce vaccinurile pot ajuta la încetinirea pandemiei COVID-19 în următoarele luni, compania farmaceutică Eli Lilly a anunțat marți că tratamentele sale pot ajuta la salvarea de vieți.
Cheia tratamentului este deținută de Eli Lilly
Cheia tratamentului este deținută de Eli Lilly

Medicamentul companiei Eli Lilly, bamlanivimab a fost aprobat de autoritățile americane la sfârșitul anului trecut și a fost utilizat de 125.000 de pacienți cu risc ridicat de deces.

Medicamentul este un anticorp monoclonal, ceea ce înseamnă că imită unul dintre anticorpii naturali pe care sistemul imunitar îi folosește pentru a combate virusul.

Fostul președinte Donald Trump, precum și fostul guvernator al New Jersey, Chris Christie, și fostul primar al orașului New York, Rudy Giuliani, au primit toți anticorpi monoclonali la scurt timp după ce au fost diagnosticați cu COVID-19, notează USA Today.

Într-un studiu amplu, în stadiu târziu, compania a dezvăluit marți, că bamlanivimab combinat cu un alt anticorp monoclonal, etesevimab, s-au dovedit a fi extrem de eficiente la pacienții cu risc crescut, diagnosticați cu COVID-19.

Niciunul dintre cei 518 pacienți care au primit cocktailul nu a murit, comparativ cu opt decese în rândul unui grup de persoane de dimensiuni egale cu COVID-19 care au primit un placebo.

S-a aflat cum poate fi oprită boala COVID-19. Descoperire de ultimă oră

Combinația este cel mai probabil să rămână eficientă, a spus directorul științific al lui Lilly, Dr. Daniel Skovronsky, la o conferință de presă de după-amiază, pe măsură ce virusul care provoacă COVID-19 evoluează, ducând la noi variante.

"Bamlanivimab singur este prevăzut a fi eficient împotriva a mai mult de 99% din toate tulpinile pe care le vedem astăzi în Statele Unite", a mai spus șeful Eli Lilly. "Bamlanivimab plus etesevimab ar trebui să aibă grijă de restul acestora."

Compania poate adăuga, de asemenea, un al treilea sau al patrulea anticorp monoclonal, după cum va fi necesar în viitor, pentru a gestiona orice variante care scapă de combinația actuală a celor două medicamente, a explicat Daniel Skovronsky.

Un studiu anterior realizat de Lilly a arătat, de asemenea, că bamlanivimabul poate reduce bolile grave în rândul locuitorilor căminelor de bătrâni cu risc crescut de COVID-19 și în primele zile după infecție.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

LOTO. REPORT SUBSTANȚIAL pentru duminică. Care sunt sumele

Duminica, 28 februarie, vor avea loc noi trageri Loto...

COVID-19. Medicamentul care salvează vieți

Studiile recente demonstrează că un medicament care se...

Oficiali ruși au părăsit Coreea de Nord cu drezina

Coreea de Nord și-a sigilat granițele cu China și Rusia...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro