Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
O echipă de cercetători de la Harvard și Massachusetts Institute of Technology (MIT) analizează, folosit diferite programe, vocile persoanelor sănătoase și a celor bolnave de covid-19, informează Business Insider. Obiectivul oamenilor de știință este de a învăța rețeaua neuronală artificială să-i identifice, după glas, pe cei infectați. Un proiect similar se află în lucru la Carnegie Mellon University.
Dacă noul instrument își va dovedi eficacitatea, oamenii vor putea fi trimiși în autoizolare la domiciliu chiar dacă nu au accept la un test pentru covid-19. ”Va fi o metodă foarte simplă aplicabilă în special în întreprinderi, când se vor redeschide. Chiar stând de vorbă în mașină, inteligența artificială îi va avertiza pe ocupanți când ceva nu este în regulă cu starea lor de sănătate, a explicat Rita Singh, de la Carnegie Mellon.
Citește și Următorul val de covid-19. China ia măsuri. Un sistem complex
Oamenii de știință de la Harvard și MIT folosite datele audio vocale de la start-up-ul israelian Voca.ai. Peste 100 de bolnavi de noul coronavirus și câteva mii de persoane sănătoate au acceptat să-și ”împrumute” vocile pentru ca experții să pună la punct noua tehnologie.
Business Insider precizează că analiza vocii și a respirației ca instrumente de diagnosticare există de câteva decenii. În limba engleză, această metodă se numește tussiphonography. Medicii afirmă că noul coronavirus are o influență specifică asupra glasului pacienților și provoacă un anumit tip de tuse. Experții în inteligență artificială s-au confruntat însă cu dificultăți din cauza experienței lor limitate în epidemiologie. Totuși, au reușit să o scoată la capăt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...