Covid-19. MUTAȚIA ce-i SPERIE pe experți. Declarație ULUITOARE a OMS

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O poziție bizară
O poziție bizară
Experții britanici au identificat o nouă variantă a noului coronavirus care, în opinia lor, ar putea fi responsabilă de „răspândirea mai rapidă” a pandemiei în sud-estul Angliei. Într-o primă reacție la acest anunț făcut de ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, Organizația Mondială a Sănătății a făcut o declarație oarecum de neînțeles și care, involuntar, readuce în memorie bâlbâielile OMS de la începutul acestui an când, deși noul virus bântuia deja prin lume, ezita să declare epidemia drept pandemie.

Organizația Mondială a Sănătății nu a găsit nicio dovadă că noua mutație a coronavirusului descoperită în Marea Britanie afectează grav structura agentului patogen, a anunțat la o conferință de presă șeful grupului tehnic al Unității OMS pentru afecțiuni deosebite, Maria Van Kerkhove, într-o postare pe Twitter.

În prezent, nu există dovezi că mutația virusului se comportă diferit, a subliniat ea. „Dar trebuie să fim atenți la evoluția situației și să evaluam corect lucrurile. Urmărim îndeaproape ceea ce se întâmplă pentru a constata dacă aceste mutații au suferit modificări ce pot neutraliza anticorpii. Și, de asemenea, examinăm și testăm toate mutațiile ce apar”, a explicat specialistul organizației. Van Kerkhove a adăugat că mutația este asociată cu virusul modificat identificat anterior la nurci.

Michael Ryan, Directorul Programului OMS pentru Urgențe Sanitare, a subliniat că astfel de mutații sunt destul de răspândite și sunt ceva obișnuit. ”Întrebări au apărut și după mutațiilor observate la nurcile din Danemarca și nu numai: mutația face oare virusul mai grav, facilitează răspândirea lui, influențează în vreun fel diagnosticul, vor mai fi vaccinurile eficace. Cu toate acestea, până acum nici una dintre aceste întrebări nu a primit un răspuns definitiv”, a spus el. 

Citește și DEZASTRU! O nouă VARIANTĂ a virusului COVID-19

Anterior, ministrul britanic al Sănătății, Matthew Hancock, a declarat că a fost descoperită o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2, ce se răspândește mai repede decât forma inițială. Nu există dovezi că este mai letal decât variantele cunoscute și că ar fi rezistent la vaccinuri, a precizat el. În același timp, este mai ușor de transmis de la persoană la persoană și, prin urmare, mai contagios.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel