COVID-19. Nord-coreenii, speriați de moarte! Ce le-au spus oficialii
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
BBC: De ce ar putea coreenii să devină cu an mai tineri
BBC: De ce ar putea coreenii să devină cu an mai tineri
Nu e de glumit! Este ceva serios și cumplit de periculos! Cam așa a sunat avertismentul lansat de autoritățile Coreii de Nord, care le-au atras atenția cetățenilor că vântul din străinătate ar putea duce la răspândirea infecției cu coronavirus în țară. Un articol pe această temă a fost publicat în ziarul guvernamental „Nodong Sinmun”

„Chiar și atunci când plouă, când păsările migratoare zboară, iar vântul duce obiecte ciudate, acestea nu sunt doar fenomene naturale. Este o modalitate de a aduce introduce virusul nedorit”, a explicat ziarul guvernamental ”Nodong Sinmun”. ”Fiți vigilenți”, au îndemnat autorii materialului. 

Jurnaliștii nu au explicat însă despre ce „obiecte ciudate” este vorba. Periodic însă, activiștii sud-coreeni lansează baloane cu materiale de campanie pe teritoriul nord-coreean. Ultima dată, așa s-a întâmplat la sfârșitul lunii aprilie.

În articolul din „Nodong Sinmun” cetățenii sunt, de asemenea, încurajați să respecte măsurile de carantină, pentru care insistă liderul țării Kim Jong-un. „Vom câștiga această bătălie, vom apăra bunăstarea țării noastre”, spune articolul.

Ziarul scrie că tocmai carantina strictă poate rezolva criza din sistemul de sănătate. Autorii materialului nu au omis însă să sublinieze că problemele generate de coronavirus nu pot fi rezolvate rapid, în condițiile în care vaccinurile „sunt ineficiente din cauza mutațiilor constante ale virusului”.

Citește și Kim Jong-Un: Au făcut o mare gafă. Vor fi lezate dacă ne provoacă

În „Nodom Sinmun” nu există informații dacă există pacienți cu coronavirus în Coreea de Nord  În același timp, ziarul povestește în detaliu despre cazurile de infecție cu COVID-19 în alte țări ale lumii, precum și despre măsurile dure adoptate de diferite guverne.

În februarie-martie, diplomați din mai multe state ale lumii, precum și familiile lor, au început să părăsească Coreea de Nord. Unele ambasade au fost închise. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel