COVID-19. OMS știe cum evoluează lucrurile. ULTIMELE CONCLUZII

Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
A apărut un un nou tip de CORONAVIRUS. Cine îl transmite
A apărut un un nou tip de CORONAVIRUS. Cine îl transmite
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a semnalat joi că numărul contagierilor s-a redus "semnificativ" în Europa, dar a reamintit că rata de infectare continuă să fie foarte ridicată, relatează EFE.

"Pentru prima dată în două luni noile cazuri au scăzut în mod semnificativ săptămâna trecută. Totuşi, rata contagierilor în întreaga Europa rămâne ridicată", a declarat la o conferinţă de presă online directorul regional al biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

Kluge a precizat că, deşi numărul pacienţilor spitalizaţi şi al deceselor continuă să scadă, ameninţarea rămâne "prezentă" şi că virusul are un mare potenţial de a provoca "efecte devastatoare".

Aproape jumătate dintre cazurile înregistrate în regiunea europeană de la declanşarea pandemiei au fost detectate în primele patru luni ale acestui an, unde 5,5% din populaţie a avut COVID-19, iar 7% a completat procesul de vaccinare, a reamintit responsabilul OMS-Europa.

Aproape peste 215 de milioane de doze au fost administrate pe continent şi aproximativ 16% din populaţie a primit măcar o doză, un procent care se ridică la 81% în cazul lucrătorilor sanitari (în 28 din 53 de ţări ale regiunii). "Acolo unde rata de vaccinare a categoriilor de risc este înaltă, scade numărul spitalizărilor şi al deceselor. Vaccinurile salvează vieţi, vor schimba direcţia pandemiei şi vor ajuta să-i punem capăt", a explicat Kluge.

Citește și Programul marilor rețele comerciale în perioada de sărbători

Oficialul OMS a precizat însă, că vaccinurile sunt "un instrument" care trebuie complementat cu supravegherea noilor variante, urmărirea cazurilor şi alte măsuri de sănătate publică. OMS consideră că noua variantă indiană, care s-ar putea afla în spatele escaladării pandemiei în sudul Asiei, este "de interes" şi nu "de îngrijorare" (cum este cazul celei britanice, sud-africane şi braziliene), potrivit ultimului raport epidemiologic publicat miercuri.

Kluge a precizat că această mutaţie este investigată şi că ar putea fi implicaţi şi alţi factori, subliniind că un lucru similar s-ar putea întâmpla şi în alte părţi. "Se poate crea furtuna perfectă în orice parte lumii, unde procesul vaccinării scade, iar măsurile sunt relaxate prematur", a avertizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilustrație: Oana Pavelescu
Showroom auto / Foto: Freepik

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă
Rovinieta
Tanczos Barna
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Foto: Freepik.com
BNR: Indice ROBOR
Petrișor Peiu

pixel