COVID-19. Pandemia revine puternic în China. De doi ani NU a mai fost așa
Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
O evoluție destul de neașteptată
O evoluție destul de neașteptată
În condițiile în care țările lumii renunță, treptat, la aproape toate restricțiile impuse de pandemia de COVID-19, China pare să revină acolo de unde a plecat în urmă cu doi ani.

China a raportat marţi 5.280 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de la primul val epidemic înregistrat la începutul anului 2020, relatează agențiile de presă.

China, unde coronavirusul a fost detectat pentru prima dată la sfârşitul anului 2019, în orașul Wuhan, considerat epicentrul pandemiei, a reuşit să oprească în mare măsură epidemia recurgând la măsuri stricte de izolare, dar tulpina Omicron a provocat apariția în ultimele luni a numeroase focare în întreaga lume.

În ultimele zile, zeci de milioane de locuitori ai celei mai populate ţări din lume au fost plasaţi în carantină la domiciliu, în special în metropola tehnologică Shenzhen, din sudul țării, la porţile Hong Kong-ului.

Aceste măsuri au dus la închiderea multor fabrici, inclusiv a gigantului taiwanez Foxconn, principalul furnizor al Apple, în megalopolisul cu 17 milioane de locuitori.

Datele de marţi au fost înrăutăţite în mare măsură de bilanţul provinciei Jilin (nord-est), la frontiera cu Coreea de Nord. Numai în această provincie au fost înregistrate peste 3.000 de contaminări.

Dacă aceste cifre rămân modeste în comparaţie cu bilanţurile înregistrate în alte părţi ale lumii, ele sunt ridicate pentru China, care a înregistrat doar aproximativ 120.000 de cazuri de COVID-19 în total de la începutul epidemiei, dintre care 4.636 de decese. Ultimul deces din cauza COVID-19 datează oficial de la începutul anului 2021.

Citește și A patra doză de vaccin anti-COVID? CEO-ul Pfizer a dat răspunsul

Din păcate, situația pare să se îndrepte într-o direcție necunoscută și în Germania, acolo unde rata de infectare cu coronavirus a atins luni un nou record pentru a treia zi consecutiv, iar această nouă creștere l-a determinat pe cel mai înalt oficial de sănătate al țării să lanseze un avertisment sumbru. 

Epidemia dă semne că se va agrava și că va provoca "multe decese", a declarat duminică ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, într-un mesaj pe Twitter. El i-a îndemnat pe restanțierii la vaccinuri să își facă urgent vaccinurile Covid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel