COVID-19. Revoltă în Cipru. Sediul unui post TV, atacat
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ciprioții s-au revoltat si au atacat un post de televiziune
Ciprioții s-au revoltat si au atacat un post de televiziune
Mii de persoane care se opun restricţiilor sanitare în Cipru s-au adunat duminică în faţa palatului prezidenţial, după care au atacat sediul unui post de televiziune local şi au incendiat maşini din apropiere, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Biroul de presă al poliţiei a declarat pentru AFP că aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat în faţa palatului prezidenţial din Nicosia, capitala insulei mediteraneene.

Aproximativ 2.500 de manifestanţi s-au îndreptat apoi către sediul canalului de televiziune Sigma, incendiind cel puţin o maşină şi provocând pagube sediului televiziunii, a adăugat serviciul de presă fără a semnala imediat arestări sau răniţi.

''Un atac laş a avut loc duminică seara în faţa sediului nostru'' din Nicosia, a indicat Sigma TV, precizând că atacatorii au aruncat cu petarde şi maşini ale personalului televiziunii au fost avariate.

Boris Johnson nu renunță la ridicarea restricțiilor în ciuda recordului de îmbolnăviri VIDEO

Preşedintele cipriot Nico Anasasiades a vorbit de un ''revers pentru democraţie'' şi a dat asigurări, într-un comunicat, că guvernul nu va ''ceda ameninţărilor şi şantajului''.

El a precizat că autorităţile îi vor ''pedepsi sever'' pe cei care nu respectă legea.

Mii de oameni erau adunaţi, majoritatea fără măşti sanitare, în apropierea sediului postului de televiziune, purtând pancarte împotriva ''permisului sanitar'', notează AFP.

Cipru se confruntă cu un al patrulea val de contaminări cu noul coronavirus din cauza răspândirii variantei Delta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel