Covid-19. România are primul test rapid autohton. Rezultate în timp record
Autor: Matei Ion
Data publicării:
România are primul test rapid de producție autohtonă
România are primul test rapid de producție autohtonă
Primul test rapid de depistare a virusului SARS COV 2 produs în România a fost lansat joi de două companii, care au beneficiat, pentru acest proiect, de finanţare de la investitori americani. Testul poate detecta anticorpii daţi de virus în doar 5 minute şi funcţionează ca un test de sarcină.

Primul test rapid de depistare a virusului SARS COV 2 produs în România a fost lansat joi de două companii partenere autohtone, Romlab și Sintofarm. Testul are avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru producţie şi comercializare. Această metodă poate detecta anticorpii daţi de SARS COV 2 în doar 5 minute.

Kitul de testare funcţionează ca un test de sarcină pe care se aplică mostre de ser sau plasmă din sângele recoltat intravenos.

Nivelurile de sensibilitate crescute ale testului rapid permit identificarea anticorpilor virusului în cazul celor care au luat contact cu el, inclusiv cazurile asimptomatice.

Aceste teste pot completa foarte bine testarea PCR care se face în momentul de faţă în laboratoarele din România, mărind astfel simţitor capacitatea pe care statul o are acum.

Covid-19. Când va furniza AstraZeneca vaccinul pentru europeni

Companiile din România care produc testul pot realiza 50.000 de bucăţi zilnic, cu posibilitate de dublare rapidă a acestei cantităţi, în vreme ce, momentan, statul asigură, în general, cam jumătate din acest număr.

Aceste teste pot fi folosite pentru testarea în masă a populaţiei şi astfel se pot identifica potenţiali donatori de plasmă pentru tratarea cazurilor grave. În cazul în care apare vaccinul anti Covid, cei care nu fac anticorpi ar putea fi vaccinaţi primii.

În curând, cei care produc vaccinul vor discuta cu autorităţile.

„Are o sensibilitate de 90,60 %, acurateţea lui este de sută la sută, şi venim în completarea testelor PCR, şi deja ştim că aceste aparate sunt foarte aglomerate, sunt foarte multe probe şi durează, în majoritatea clinicilor, peste 48 de ore până să se ofere rezultatul pacienţilor. Aşteptăm de săptămâna viitoare să luăm legătura cu instituţiile de stat să vedem, nu ştiau că se fabrică încă în România”, a declarat pentru MEDIAFAX, Sima Ioana, director general Romlab.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel