Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Desigur, mai este nevoie de alte și alte cercetări, care vor fi, cu siguranță, efectuate pentru a se stabili cu certitudine o astfel de evoluție. Dar, după cum a subliniat unul dintre autorii articolului, Alex Richtner, anticorpii produși de persoanele care au trecut prin boala provocată de virusul SARS-CoV-2 seamănă cu cei care conduc la afecțiuni cardiace și boli de piele.
„Nu știm încă dacă acești autoanticorpi provoacă, cu adevărat, simptome la pacienți, dacă este consecința comună a mai multor infecții sau este caracteristică numai pentru coronavirus”, a remarcat omul de știință.
Participanții la studiu au fost împărțiți în două grupuri. În primul au fost 32 de pacienți internați la secțiile de terapie intensivă, dar nu din cauza COVID-19. Mai mult de 41% dintre ei aveau autoanticorpi. În cazul celor 25 de bolnavi din al doilea grup, aflați pe tratament intensiv, 60% au dobândit autoanticorpi. A mai existat și un al treilea grup, format din 35 de persoane cu forme moderate sau ușoare de COVID-19. Doar 54% dintre ei au prezentat anticorpi.
Conform rezultatelor testului, simptome ale sindromului Guillain-Barré, adică, într-o primă fază, amorțeală la nivelul membrelor, slăbiciune musculară și tulburări de coordonare au acuzat aproape toți pacienții cu COVID-19.
Citetșe și O boală NECUNOSCUTĂ bântuie prin Canada. Există victime
Sindromul Guillain-Barré, numit și polinevrită idiopatică acută și paralizie ascendentă Landry, este o tulburare inflamatorie a nervilor periferici, acei nervi situați în afara creierului și a măduvei spinării. Se caracterizează prin instalare rapidă a slăbiciunii și adesea a paraliziei la nivelul picioarelor, brațelor, mușchilor respiratori și feței. Slăbiciunea este însoțită adesea de senzații anormale.
Mulți pacienți necesită internarea într-o secție de terapie intensivă la începutul bolii, mai ales dacă este necesară susținere respiratorie cu ajutorul unui aparat sau dacă este afectat procesul de înghițire. Cu toate că majoritatea oamenilor se recuperează, acest proces poate dura mai multe luni. Rata de mortalitate este sub 5%. SGB poate apărea la orice persoană, la orice vârstă, indiferent de sex.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...