Covid-19. Un lucru BUN sau RĂU pentru buzunarele americanilor
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Coronavirusul a modificat profund viața de zi cu zi a oamenilor din America
Coronavirusul a modificat profund viața de zi cu zi a oamenilor din America
Coronavirusul a modificat profund viața de zi cu zi a oamenilor din America, determinând transformări majore pentru economia Statelor Unite. Printre primele efecte ale crizei au fost modificările radicale la modul în care oamenii își cheltuiesc banii.

În câteva săptămâni, pilonii industriei americane se opresc în esență. Avioanele, restaurantele și arenele au fost brusc goale. În multe state, întreprinderile sunt considerate neesențiale, inclusiv comercianții de retail de bunuri de lux și cursurile de golf au fost închise.

Covid-19 a blocat industria mondială a diamantelor

„Aceasta este cea mai puternică scădere a cheltuielilor consumatorilor pe care am văzut-o vreodată”, a spus Luke Tilley, economist-șef la Wilmington Trust, relatează Nytimes.

Modul în care cheltuiesc oamenii determină ce companii supraviețuiesc și cine are un loc de muncă. În ultimele săptămâni, peste 16 milioane de lucrători din țară au depus cereri pentru șomaj. 

Pe măsură ce restaurantele s-au închis și oamenii au început să stea acasă de luna trecută, magazinele alimentare au înregistrat o creștere a cererii. Într-o perioadă de 7 zile care s-a încheiat pe 18 martie, vânzările alimentare au crescut cu 79% față de anul precedent. Au fost rulate pe multe produse de uz casnic, inclusiv paste, făină, hârtie igienică și săpun. Alimentele procesate și conservele au fost din nou în vogă.

Vânzările au scăzut de atunci, dar sunt în continuare mai mari decât în mod normal pentru această perioadă a anului. În perioada 26 martie - 1 aprilie, vânzările au crescut cu 7%. Printre cei mai mari câștigători: servicii de livrare a alimentelor online și companii de mâncare.

Pentru mulți, munca de acasă a însemnat un sfârșit pentru a face naveta. Drept urmare, taxiurile, companiile de distribuție de vehicule precum Uber și Lyft, tranzitul în masă și serviciile de parcare au înregistrat scăderi precipitate ale vânzărilor. Companii de schimb de scutere precum Lime și Bird, care au fost în plină expansiune, au suferit lovituri potențial fatale. Și cu mai puține mașini pe drum, vânzările de mașini și piese auto sunt, de asemenea, în scădere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel