COVID-19. Un mit făcut praf de oamenii de știință! Este total FALS
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Nu este adevărat, au declarat oamenii de știință israelieni
Nu este adevărat, au declarat oamenii de știință israelieni
De la începutul pandemiei, în mediul științific au apărut informații separate potrivit cărora infecția de coronavirus poate conduce, în unele cazuri, la pierderea auzului. Oamenii de știință nu confirmă însă aceste concluzii ale colegilor lor din alte țări. Lucrarea lor demonstrează că boala COVID-19 nu afectează la modul devastator sistemul auditiv.

Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au decis să afle ce anume provoacă deteriorarea, chiar pierderea parțială a auzului, fenomen constatat la unii pacienți după COVID-19. Este vorba despre o afecțiune cauzată de deteriorarea sistemului auditiv sau este un simptom temporar asociat cu un blocaj de lichid în urechea medie, ce apare adesea când răcim. 

Experimentul cercetătorilor israelieni a început în timpul primului val al pandemiei. La studiu au participat opt ​​pacienți asimptomatici diagnosticați cu COVID-19 și același număr de voluntari sănătoși ca grup de control. Înainte de experiment, niciunul dintre ei nu s-a plâns de probleme cu auzul.

Oamenii de știință au prezentat pentru prima dată indicatorii cantitativi ai calității auzului după expunerea la virus. Pentru început, ei au urmărit întreg traseul parcurs de undele sonore prin ureche până la creier. Apoi a fost studiată activitatea celulelor de păr ale urechii interne. Nu s-a găsit nicio diferență între participanți.

Citește și Cum o să primească România dozele de vaccin anti-COVID-19

Observațiile nu au dezvăluit nici leziuni ireversibile ale nervilor sau senzoriale ale sistemului auditiv. „Concluzia noastră este că virusul nu provoacă leziuni neurologice pe scară largă, ducând la pierderea auzului”, a comentat co-autorul studiului Eyala Sela. Afectarea auzului la unii pacienți este temporară și probabil se rezolvă după încheierea fazei acute a bolii, a adăugat ea.

În prezent, autorii efectuează deja studii la scară mai mare ale acestei probleme pentru a confirma constatările. De data aceasta, va fi evaluată și funcția auzului la pacienții cu COVID-19 sever care sunt tratați în unitatea de terapie intensivă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel