Ilie Bolojan și Tánczos Barna pregătesc pachetul de reformă pe repede înainte
Premierul Ilie Bolojan a...
Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au decis să afle ce anume provoacă deteriorarea, chiar pierderea parțială a auzului, fenomen constatat la unii pacienți după COVID-19. Este vorba despre o afecțiune cauzată de deteriorarea sistemului auditiv sau este un simptom temporar asociat cu un blocaj de lichid în urechea medie, ce apare adesea când răcim.
Experimentul cercetătorilor israelieni a început în timpul primului val al pandemiei. La studiu au participat opt pacienți asimptomatici diagnosticați cu COVID-19 și același număr de voluntari sănătoși ca grup de control. Înainte de experiment, niciunul dintre ei nu s-a plâns de probleme cu auzul.
Oamenii de știință au prezentat pentru prima dată indicatorii cantitativi ai calității auzului după expunerea la virus. Pentru început, ei au urmărit întreg traseul parcurs de undele sonore prin ureche până la creier. Apoi a fost studiată activitatea celulelor de păr ale urechii interne. Nu s-a găsit nicio diferență între participanți.
Citește și Cum o să primească România dozele de vaccin anti-COVID-19
Observațiile nu au dezvăluit nici leziuni ireversibile ale nervilor sau senzoriale ale sistemului auditiv. „Concluzia noastră este că virusul nu provoacă leziuni neurologice pe scară largă, ducând la pierderea auzului”, a comentat co-autorul studiului Eyala Sela. Afectarea auzului la unii pacienți este temporară și probabil se rezolvă după încheierea fazei acute a bolii, a adăugat ea.
În prezent, autorii efectuează deja studii la scară mai mare ale acestei probleme pentru a confirma constatările. De data aceasta, va fi evaluată și funcția auzului la pacienții cu COVID-19 sever care sunt tratați în unitatea de terapie intensivă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Premierul Ilie Bolojan a...
Ministerul Afacerilor Interne,...
Statul reia sprijinul pentru...
Judecătorii CCR ar putea rămâne...
România nu pierde niciun euro...
Banca Națională a României a...
Piața de capital românească a...
e-Factura, amânată pentru micii...
Ministrul Finanțelor anunță...
Vijeliile au făcut ravagii:...
AUR atacă la Curtea...
Printre cele mai sensibile...
Prima moţiune de cenzură cu care s-a confruntat Guvernul...
Declarația SAF-T pentru iunie...
Leul s-a apreciat luni, 14...
Creșterea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) are...
Prețurile carburanților pe 14...
ROBOR și IRCC, în scădere...
Guvernul pregătește eliminarea unor scutiri și deduceri...