Scăderi puternice la Bursa de Valori București
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Aceste noi cercetări le completează pe cele care au evaluat deja durata imunităţii după infectarea cu virusul SARS-CoV-2, unele semnalând că anticorpii neutralizanţi ar putea rezista până la şase luni.
Noile studii semnalează că imunoglobina G (IgG) sunt anticorpii cei mai durabili detectabili în sângele şi saliva pacienţilor, pentru un interval de timp de cel puţin trei luni. De asemenea, faptul că aceşti anticorpi pot fi detectaţi la niveluri similare atât în sânge cât şi în salivă sugerează că aceasta din urmă poate fi folosită ca fluid alternativ pentru probele de anticorpi.
Primul studiu, condus de Anita Iyer, de la Universitatea din Boston, a măsurat răspunsul de anticorpi în sângele a 343 de pacienţi cu COVID-19 într-o perioadă de cel mult 122 de zile după apariţia simptomelor şi l-au comparat cu cel al grupului de control de 1.548 de persoane dintr-un eşantion de dinainte de pandemie. Rezultatele au semnalat că anticorpii IgM şi IgA au fost ''de scurtă durată'', scăzând sub nivelul detectabil într-o perioadă cuprinsă între 49 şi 71 de zile de la apariţia simptomelor.
Citește și Expert chinez. CRUNTUL adevăr despre VACCINURILE anti-covid
În schimb, răspunsul în anticorpi IgG - direcţionaţi împotriva proteinei Spike, prin intermediul căreia noul coronavirus pătrunde în celulele umane - a scăzut lent într-o perioadă de 90 de zile şi numai trei persoane au pierdut aceşti anticorpi în respectivul interval de timp.
Cel de-al doilea studiu, realizat asupra a 402 pacienţi şi condus de Baweleta Isho, de la Universitatea din Toronto, semnalează că anticorpii IgG rămân ''relativ stabili'' până la 105 zile după apariţia simptomelor. Datele indică faptul că nivelurile maxime de IgG sunt produse între 16 şi 30 de zile după apariţia simptomelor. ''Studiul nostru demonstrează că anticorpii IgG împotriva proteinei Spike a virusului sunt relativ durabili atât în sânge cât şi în salivă'', potrivit lui Jennifer Gommerman, una dintre autoarele cercetării şi profesoară la Universitatea din Toronto.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Guvernul dă undă verde reluării...
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...
Bursa de la București deschide...
Cursuri gratuite pentru...
Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...
Tarifele lui Trump provoacă...
Camera de Comerț și Industrie a...
Bursa de Valori București...
România lansează apeluri de...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Grupaj de știri.
Anunțul creșterii tarifelor...
Grupul german Siemens a anunțat...
Doi senatori de rang înalt din...