Covid-29: Boeing reduce producția! Pierderi COLOSALE
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Compania americană Boeing a anunţat miercuri că va reduce producţia modelelor sale de vârf 787 şi 777 şi va întârzia planurile privind avionul de pasageri 737 MAX, după ce a raportat pierderi trimestriale mai mari decât se estima, în contextul efectelor negative ale pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit AP şi Reuters.

Pe plan global, companiile aeriene au anulat comenzile, în urma reducerii cererii pentru transportul aerian de pasageri, ca efect al pandemiei. Mulţi operatori aerieni au fost aproape de faliment şi au avut nevoie de ajutor pentru a supravieţui.

Începând din martie 2019, avioanele Boeing 737 MAX au interdicţie de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni şi în care a fost suspectată o funcţionare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS) menit să împiedice intrarea avionului în picaj.

Distruge orice din Rusia. BĂTĂLIA pentru bani și o armă TERIBILĂ

În aprilie, Boeing anunţa că se aşteaptă să reia livrările de aeronave 737 MAX în trimestrul trei, în urma obţinerii aprobării autorităţilor de reglementare, producţia urmând să fie reluată în ritm redus în trimestrul trei, apoi să crească gradual, la 31 de avioane pe lună, în 2021. Miercuri, compania americană a avertizat că va dura mai mult timp să ajungă la ţinta de 31 de avioane 737 MAX pe lună, în urma anulării comenzilor de către companiile aeriene.

Boeing se aşteaptă acum să majoreze gradual producţia acestui model la 31 de unităţi pe lună până la începutul lui 2022.

De asemenea, anul viitor vor fi produse doar şase aeronave 787 pe lună, iar producţia combinată a avioanelor 777 şi 777X va fi redusă la două unităţi pe lună.

Boeing a raportat pierderi de 2,4 miliarde de dolari în trimestrul doi din 2020, în timp ce veniturile au scăzut cu 25%, la 11,81 miliarde de dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la 13,16 miliarde de dolari.

Conform datelor ajustate, pierderile ale Boeing s-au situat la 4,79 dolari pe acţiune în trimestrul doi din 2020, mai mari decât estimau analiştii, 2,54 dolari per titlu.

Livrările de noi avioane au scăzut cu 71% în acest an, a anunţat grupul aeronautic american.

În 2019, Boeing a livrat un număr total de 390 de avioane, mai puţin de jumătate faţă de numărul avioanelor livrate în anul 2018 şi, totodată, cel mai mic număr de avioane livrate de Boeing în ultimii 11 ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel