Urmărește dezbaterea live

Cozi gigantice, formate la granița Ucrainei cu Rusia. Iohannis: Situaţia e "critică", trebuie să consolidăm apărarea flancului estic
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
După decizia autoproclamatelor republici separatiste Lugansk şi Doneţk de a evacua persoanele vulnerabile, s-au format cozi uriașe la forntiera cu Rusia

Liderii republicilor separatiste Lugansk şi Doneţk, Leonid Pasechnik şi Denis Puşilin, au anunţat evacuarea în masă a rezidenţilor către Rusia. S-au format cozi la punctele de trecere a frontierei spre Rostov.

Primarul oraşului Doneţk susţine că există „un număr imens, uriaş” de oameni care doresc să părăsească oraşul. Potrivit acestuia, toate resursele, inclusiv vehiculele, sunt acolo, evacuarea se desfăşoară conform planului, în ciuda bombardamentelor tot mai mari, scrie mediafax.

În Doneţk au fost organizate 48 de puncte de evacuare, mai multe vor fi deschise în timpul zilei, evacuarea se desfăşoară într-o manieră organizată şi fără panică, a declarat şeful administraţiei oraşului.

Cu toate acestea, inevitabil s-au format cozi infernale.

Peste 1.100 de persoane au trecut prin punctul de control în regiunea Rostov din Donbas, 373 de persoane au fost plasate în centre de cazare temporară, au declarat autorităţile regionale.

„Vom solicita asistenţă Căilor Ferate Ruse pentru evacuarea locuitorilor din Donbas dacă situaţia din zona de conflict se va agrava”, a declarat Igor Guskov, prim-viceguvernatorul Regiunii Rostov.

Aproximativ 25.000 de persoane vor părăsi regiunea în procesul de evacuare, susţin separatiştii din Lugansk.

Ministerul Situaţiilor de Urgenţă al Federaţiei Ruse a solicitat începerea în termen de 24 de ore a efectuării plăţilor către refugiaţii proveniţi din Donbas.

Iohannis: Situaţia e "critică"

Situaţia rămâne "critică" în contextul crizei cu Rusia, afirmă preşedintele României, Klaus Iohannis, evidenţiind, după videoconferinţa organizată de preşedintele SUA, Joseph Biden, cu lideri din cadrul NATO, necesitatea consolidării apărării pe flancul de est.

"Importantă conferinţă de coordonare găzduită de preşedintele Biden, în contextul în care situaţia în materie de securitate continuă să fie critică", a declarat Klaus Iohannis, vineri seară, prin Twitter.

"Trebuie să demonstrăm unitatea noastră şi să continuăm consolidarea modalităţilor NATO în sensul descurajării şi apărării Flancului de Est", a subliniat Klaus Iohannis.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a organizat, vineri seară, o videoconferinţă cu liderii României, Canadei, Marii Britanii, Franţei, Germaniei, Italiei, Poloniei, Uniunii Europene şi NATO.

Citește și: Sindromul Havana. Misterioasă stare de rău care a afectat diplomaţi americani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel