Tanczos Barna, precizări privind ”taxa pe stâlp”: cât va fi și de când se aplică
Guvernul introduce un nou...
În acest context, România a înregistrat cea mai ridicată rată a importurilor de maşini diesel în regiune, precizează documentul.
'Deşi România se află la mijlocul clasamentului, ţara noastră a înregistrat cea mai mare rată de importuri a dieselurilor poluante în Europa Centrală şi de Est. Acest fapt se datorează taxării precare din ultimii trei ani a maşinilor care emit noxe şi pulberi în suspensie. Pe de altă parte, măsurile administraţiilor locale privind limitarea accesului maşinilor poluante sunt firave, iar impactul dieselurilor asupra calităţii aerului în centrele urbane este semnificativ', declară Raul Cazan, preşedintele 2Celsius.
Eco-vouchere de 9.000 de lei pentru mașini. Ce intenții are Primăria Capitalei
Analiza relevă o creştere cu 18%, în ultimele 12 luni, şi un salt de 74%, din 2016. Realizatorii cercetării susţin că "având în vedere că Volkswagen este încă suspectată că instalează dispozitive de manipulare a emisiilor, numărul real al maşinilor poluatoare ar putea fi mult mai mare".
Calculele se bazează pe date referitoare la vânzările din 2008 până în prezent, precum şi pe date privind emisiile reale din atmosferă. "Acestea arată că producătorii de maşini continuă să vândă autovehicule diesel poluatoare. Aproape o cincime din acestea sunt în Germania (9,9 milioane), urmată de Franţa (9,8 milioane) şi Marea Britanie (8,5 milioane). Împreună cu Italia, Spania şi Belgia, cele şase ţări reprezintă 81% din flota poluatoare a UE", se menţionează în concluziile analizei de specialitate.
"Principalul motiv pentru creşterea numărului acestor maşini este decizia producătorilor de a-şi maximiza profiturile vânzând în continuare modelele diesel existente în loc de a investi în modele mai curate. Din 2015 când a izbucnit scandalul Dieselgate, primii cinci producători de maşini care au vândut peste două treimi din autovehiculele diesel din UE au înregistrat profituri de peste 140 de miliarde de euro", sunt de părere realizatorii cercetării, relatează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul introduce un nou...
Guvernul a decis, luni, majorarea cu 900 milioane lei a...
Guvernul va adopta ordonanţa...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Banca Națională a României a anunțat evoluția indicelui...
Alianța pentru Agricultură și...
România se află într-o perioadă...
Începând cu ora 13,00, la...
Conform raportului anual al...
Statele Unite vor furniza Ucrainei un ajutor financiar...
Prețul aurului a crescut luni,...
Camera de Comerţ Americană în...
O performanță cu adevărat remarcabilă, ce vine după un...
Informații de la Administrația...
Sectorul apărării a înregistrat...
Industria ascensoarelor din...
OpenAI a anunțat un plan de...
Banca Națională a României (BNR) lansează începând de...
Guvernul introduce noi taxe de...
Grupaj de știri.
Prețul aurului cunoaște o...
Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) atrage...
Guvernul României pregătește adoptarea unei noi...
Guvernul lasă bugetarii fără o...
Hidroelectrica anunță stornarea facturilor pentru...
România își reduce dependența de importurile de gaze...
Autoritatea de Supraveghere...
Inaugurarea lui Donald Trump ca...