Credit Suisse anunță vremuri BULVERSATE pentru AUR
Autor: Simona Haiduc | 13 ian, 19:39
Va coborî la valori greu de imaginat acum
Va coborî la valori greu de imaginat acum
Se pare că aurul a pierdut orice șansă de a depăși pragul psihologic de 2000 de dolari/uncie, valoare pe care a atacat-o, de câteva ori, în acești ultimi doi ani de pandemie. Metalul prețios, considerat prin tradiție un activ de refugiu și una dintre cele mai sigure investiții, s-a apropiat foarte mult de un record absolut, dar nu a reușit să facă și pasul decisiv. Iar perspectivele nu sunt dintre cele mai optimiste.

Trebuie făcut o precizare: nu sunt optimiste pe termen lung, pentru că, potrivit estimărilor băncii elvețiene Credit Suisse, pe termen scrut și în anul 2022, prețul aurului va afișa o evoluție mai mult decât încurajatoare, în pofida așteptărilor privind o majorare a ratei dobânzii de referință a Rezervei Federale americane.

Experții băncii elvețiene prognozează că, în 2022, prețul mediu al aurului va oscila în jurul valorii de 1.850 dolari/uncie. Dacă ne uităm în viitor, până în 2023, prețul va scădea la 1.600 dolari/uncie, cu o țintă pe termen lung de 1.400 dolari/uncie.

Analistul bancar Fahad Tariq a declarat că cel mai semnificativ impact asupra aurului rămâne creșterea presiunilor inflaționiste și a ratelor dobânzilor.

"În ceea ce privește ratele dobânzilor, opinia consensuală pare să sugereze o potențială majorare multiplă a ratei Fed în 2022, dar există incertitudine în ceea ce privește cât de mult pot crește efectiv ratele, având în vedere nivelurile record ale datoriei publice", a spus el.

G Ad:

Citește și Miliardarul Ray Dailo dezvăluie CADOUL perfect de Anul Nou

Citește și 10 cele mai prețioase și importante metale din lume

Deși Fed a declarat că se așteaptă ca ratele dobânzilor să crească de cel puțin trei ori anul viitor, Tariq crede că presiunile inflaționiste în creștere vor menține ratele reale în teritoriu negativ până în 2022. El a adăugat că ratele negative reale ale dobânzilor vor continua să susțină prețul aurului.

Tariq a mai precizat că acțiunile din sectorul minier rămân o investiție atractivă chiar dacă prețul aurului rămâne stabil în jurul valorii de 1.850 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Bitdefender avertizează asupra unui atac mai puțin obișnuit

Bitdefender avertizează asupra unui nou val de atacuri,...

Internetul nord-coreean, închis complet. Care ar fi motivul

Internetul din Coreea de Nord pare să fi fost afectat de...

YouTube va explora funcțiile NFT pentru creatori

YouTube explorează caracteristici care să permită...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro