Credit Suisse concediază 5.000 de oameni

Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Credit Suisse concediază masiv
Credit Suisse concediază masiv
Credit Suisse intenționează să elimine aproximativ 5.000 de locuri de muncă, adică unul din 10, ca parte a unui plan de reducere a costurilor, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu acest subiect.

Credit Suisse a refuzat să comenteze informația și a reiterat că va oferi o actualizare a strategiei sale atunci când va publica rezultatele pentru trimestrul al treilea, dar a precizat că orice informație privind câștigurile este speculativă.

Discuțiile privind reducerea locurilor de muncă sunt în curs de desfășurare, iar numărul ar putea suferi modificări suplimentare, a precizat sursa. Ziarul elvețian Blick a raportat anterior că peste 3.000 de locuri de muncă vor fi eliminate.

Cea de-a doua mare bancă din Elveția a declarat deja că va reduce costurile la mai puțin de 15,5 miliarde de franci elvețieni pe termen mediu, față de o rată anuală de 16,8 miliarde de franci în acest an.

Banca, în mod oficial, deocamdată nu a anunțat nicio reducere de personal.

Amploarea potențialelor reduceri de personal la banca elvețiană subliniază amploarea sarcinii cu care se confruntă noul director general Ulrich Körner, care încearcă să redreseze banca, zguduită de o serie de scandaluri și eșecuri financiare.

Între aprilie și iunie, banca a înregistrat o pierdere de 1,59 miliarde de franci elvețieni. Numai banca sa de investiții a pierdut 1,12 miliarde de franci elvețieni înainte de impozitare.

Credit Suisse a suferit alte două eșecuri: pierderi de 5,5 miliarde de dolari de la fondul american Archegos și 10 miliarde de dolari din lichidarea Greensill Capital.

În plus, banca a fost condamnată în iunie într-un caz de spălare de bani, condamnare la care a făcut apel.

Credit Suisse se pregătește să taie în carne vie. Bancherii tremură

După ani de zile în care foștii directori executivi ai Credit Suisse s-au ocupat de bricolarea unei mașinării care nu funcționează cum trebuie și care a pierdut 1 miliard de dolari în primele șase luni din 2022, bancherii se tem acum de o incendiere a unei mari părți a diviziei.

Deceniile în care Credit Suisse s-a duelat cu titanii de pe Wall Street pentru un loc în elita băncilor de investiții pentru cei mai mari miliardari și companiile cele mai mari.

Conversațiile cu aproximativ o serie de dealeri, comercianți, finanțiști și consilieri de patrimoniu de la Credit Suisse, care au cerut să rămână anonimi, descriu o bancă de investiții pregătită pentru o reglare de conturi. Surse din interior spun că două treimi din unitate ar putea fi în cele din urmă pe butuci. Conducerea băncii ar vrea ca de acum încolo Credit Suisse doar să adune active pentru bogații lumii și o bancă elvețiană în slujba campionilor corporativi ai națiunii.

O posibilitate este ca banca de investiții să înceteze să mai existe ca divizie separată la un moment dat, spun alte persoane din interior, iar părțile rămase necesare pentru gestionarea activelor și a averilor și banca elvețiană să fie încorporate în aceste unități. La mai bine de 30 de ani după ce preluarea First Boston i-a acordat Credit Suisse o influență reală pe Wall Street, acest lucru ar însemna o retragere istorică. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Lingouri de aur / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia
Copil
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik

Grupul MOL a semnat o înţelegere cu Kazmunaygas

Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...


pixel