Credite de 20.000 € fără dobândă. Cine le poate accesa
19 feb, 08:32, de  Oana Pavelescu
Credite în valoare de maximum 20.000 de euro, ale căror dobânzi sunt plătite de stat, pot fi accesate de anumite persoane.
În cazul înregistrării restanţelor la rambursarea, dobânda este suportată de beneficiar
În cazul înregistrării restanţelor la rambursarea, dobânda este suportată de beneficiar

Conform Legii 448/2006, pesoanele cu dizabilități pot accesa credite de 10.000 de euro pentru adaptarea autovehiculelor sau a locuințelor, nevoilor respectivei persoane iar returnarea sumei trebuie făcută în cel mult 10 ani.

Sume de cel mult 20.000 de euro, care trebuie rambursate în 15 ani, pot fi accesate pentru achiziționare de autovehicule adaptate special pentru transportul persoanelor netransferabile, dependente de scaunul cu rotile.

Documentele necesare care trebuie obținute de la direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului (DGASPC) județene:

 • cerere;

 • copie a documentul care atestă încadrarea în gradul de handicap;

 • copie a documentul de identitate;

 • declaraţie pe propria răspundere referitoare la faptul că respectă prevederile Legii nr. 448/2006 şi că nu a mai beneficiat de acestea;

 • declaraţie pe propria răspundere referitoare la faptul că va comunica DGASPC orice actualizare a certificatului de încadrare sau orice modificare a domiciliului.

Prima Casă 2020. Guvernul s-a răzgândit și dă mai mulți bani

Mai departe, beneficiarii, după ce au întpcmit documentele de mai sus trebuie să:

 • obțină o adeverință (de la DGASPC după ce analizează documentele depuse) potrivit căreia statul va suporta dobânda aferentă creditului;

 • se adreseze către o bancă pentru a obține creditul;

 • încheie un angajament de plată privind achitarea dobânzii, între DGASPC și banca ce va acorda creditul, pe baza contractului de credit şi a graficului de rambursare.

Atunci când graficul de rambursare suferă modificări, acesta trebuie prezentat în forma sa actualizată la DGASPC. Plăţile efectuate de DGASPC se realizează în baza ultimului grafic de rambursare depus, scrie avocatnet.ro.

Documentele care trebuie prezentate suplimentar după obținerea creditului sunt în funcție de nevoile pentru care se contractează creditul, dacă este vorba despre adaptarea locuinței ori a achiziționării unui autovehicul sau adaptarea acestuia pentru scaunul cu rotile.

 • proiectul lucrării de adaptare a locuinţei și devizul de lucrări, ambele întocmite de organe abilitate;

 • declaraţie pe propria răspundere a organului abilitat care efectuează lucrările, din care să reiasă faptul că proiectul lucrării respectă cerinţele de accesibilitate;

 • copie de pe factura finală a autovehiculului sau copia legalizată a contractului de vânzare/cumpărare a acestuia.

În cazul în care cel care contractează creditul înregistrează restanţe la rambursarea acestuia, dobânda aferentă creditului se va suporta de către acesta, mai scrie avocatnet.ro.

Ştiri Recomandate

Statul acordă toate facilitățile dar fără să ceară nicio garanție
Marcel Boloș

Decontare integrală pentru achiziția de echipamente medicale

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a informat,...

Comisia Europeană şi Fondul European de Investiţii vor limitarea impactul pandemiei asupra

Opt miliarde de €, deblocate pentru 100.000 de IMM-uri

Comisia Europeană şi Fondul European de Investiţii (FEI...

Revenirea economiei Chinei dă speranțe FMI
Aproape un milion de contracte de muncă au fost suspendate
Autorităţile ruse au anunţat luni obţinerea unui test capabil să depisteze o infecţie cu noul coronavirus în doar 40 de minute
(MFP) a împrumutat, luni, 742,1 milioane de lei de la bănci
Eugen Teodorovici