Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
Un procent record de 80% din noile fonduri europene de credit privat s-au împrumutat de la bănci în 2023, finanțare care le permite să acorde împrumuturi înainte de a apela la investitorii lor pentru numerar, arată un studiu al companiei financiare americane MSCI, studiat de Reuters.
Aceste tipuri de împrumuturi sunt folosite de unele fonduri de credit pentru a spori randamentele, potrivit unui alt studiu al MSCI.
Autoritățile de reglementare, inclusiv Banca Angliei (BoE), investighează deja potențialele riscuri pe care le prezintă expunerea creditorilor la fondurile de credit, care sunt slab reglementate și care finanțează de obicei firme care au dificultăți în a se împrumuta direct de la bănci sau de pe piețele de obligațiuni.
Explozia așa-numitelor bănci din umbră a tras un semnal de alarmă și în rândul unor finanțiști, care atrag atenția asupra posibilității apariției unor noi bule de active care ar putea submina stabilitatea financiară.
"Creșterea implicării în domeniul creditării private aduce băncile mai aproape de riscurile inerente ale sectorului", a declarat Chris Naghibi, director de operațiuni al First Foundation Bank.
Aceste mișcări au loc în contextul în care dificultățile întâmpinate de companiile din Europa au atins cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei COVID-19.
Fondurile europene de credit privat, deși reprezintă o fracțiune ale împrumuturilor bancare, au în prezent 460 de miliarde de dolari în administrare, potrivit estimărilor UBS. Creșterea lor coincide cu o încetinire economică care sporește îngrijorarea că împrumuturile private ar putea întârzia deciziile de restructurare a întreprinderilor.
Deloitte estimează că aproape șapte din 10 tranzacții europene de creditare privată au un singur creditor, ceea ce înseamnă că acesta are control exclusiv asupra condițiilor oferite și a ratelor dobânzii practicate.
Unele fonduri, a declarat Patrick Marshall, șeful departamentului de venituri fixe pentru piețele private de la Federated Hermes, au modificat termenii împrumuturilor pentru a elimina stresul asupra riscurilor.
Fondurile de datorie privată fac acum "parte din ecosistemul bancar", a declarat Marshall de la Federated Hermes, adăugând că o reglementare suplimentară nu ar fi "un lucru rău".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Decizia adoptată în ședința de...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...
Bursa de Valori Bucureşti a deschis pe verde şedinţa de...