Cresc prețurile VACCINURILOR. Cât costă, mai nou, Pfizer și Moderna
Autor: DCBusiness Team | 01 aug, 17:12
Și alte vaccinuri sunt eficiente
Și alte vaccinuri sunt eficiente
Pfizer Inc şi Moderna Inc au majorat preţurile vaccinurilor lor împotriva COVID-19 în ultimele contracte de furnizare pentru Uniunea Europeană, informează duminică Financial Times. Prețul unei doze de vaccin Pfizer va crește cu 5 dolari, în timp ce vaccinul Moderna va fi mai scump cu aproape 3 dolari/doză.

Noul preţ pentru vaccinul Pfizer este de 23,15 dolari (19,50 euro), faţă de 18,1 dolari/doză (15,50 de euro), cât costa anterior, a precizat publicaţia, citând conţinutul unor contracte pe care le-a putut consulta.

Preţul vaccinului Moderna este de 25,50 dolari/doză (21,50 euro), potrivit contractului, în creştere de la 22,55 dolari (19 euro) în primul contract de achiziţie, dar sub preţul convenit anterior de 28,50 de dolari (24,01 euro), întrucât comanda a crescut, se menţionează în articol, care citează un oficial familiarizat cu subiectul.

Citește și: Vaccinul Pfizer. Cât timp durează imunitatea. Rezultate UIMITOARE după a treia doză

Comisia Europeană a anunţat marţi că UE este pe cale să-şi îndeplinească ţinta de a vaccina cu ambele doze cel puţin 70% din populaţia adultă până la sfârşitul verii, notează Reuters.

În mai, UE a anunţat că se aşteaptă să primească peste un miliard de doze de vaccinuri până la sfârşitul lui septembrie de la patru fabricanţi de vaccinuri.

Pfizer şi Moderna nu au putut fi contactate de Reuters pentru a confirma informaţiile privind scumpirea vaccinurilor livrate UE. Preţurile vaccinurilor în euro şi dolari au fost calculate la un curs avansat de Reuters de 1 dolar = 0.8425 euro.

Ştiri Recomandate

BNR: ”Ne dorim o creştere sănătoasă şi nu exuberantă”

Creditele acordate de sistemul bancar companiilor cu...

Inelul inteligent, viitorul plăților contactless

Pandemia face ca majoritatea comercianților să caute...

Loto. Numerele norocoase de azi. Verifică dacă ai câștigat

Joi, 16 septembrie, au avut loc noi trageri Loto 6/49,...

COVID-19. De ce Delta îmbolnăvește mai mulți copii

Cazurile de COVID-19 în rândul copiilor sunt în creștere...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro