Cresc prețurile VACCINURILOR. Cât costă, mai nou, Pfizer și Moderna
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Și alte vaccinuri sunt eficiente
Și alte vaccinuri sunt eficiente
Pfizer Inc şi Moderna Inc au majorat preţurile vaccinurilor lor împotriva COVID-19 în ultimele contracte de furnizare pentru Uniunea Europeană, informează duminică Financial Times. Prețul unei doze de vaccin Pfizer va crește cu 5 dolari, în timp ce vaccinul Moderna va fi mai scump cu aproape 3 dolari/doză.

Noul preţ pentru vaccinul Pfizer este de 23,15 dolari (19,50 euro), faţă de 18,1 dolari/doză (15,50 de euro), cât costa anterior, a precizat publicaţia, citând conţinutul unor contracte pe care le-a putut consulta.

Preţul vaccinului Moderna este de 25,50 dolari/doză (21,50 euro), potrivit contractului, în creştere de la 22,55 dolari (19 euro) în primul contract de achiziţie, dar sub preţul convenit anterior de 28,50 de dolari (24,01 euro), întrucât comanda a crescut, se menţionează în articol, care citează un oficial familiarizat cu subiectul.

Citește și: Vaccinul Pfizer. Cât timp durează imunitatea. Rezultate UIMITOARE după a treia doză

Comisia Europeană a anunţat marţi că UE este pe cale să-şi îndeplinească ţinta de a vaccina cu ambele doze cel puţin 70% din populaţia adultă până la sfârşitul verii, notează Reuters.

În mai, UE a anunţat că se aşteaptă să primească peste un miliard de doze de vaccinuri până la sfârşitul lui septembrie de la patru fabricanţi de vaccinuri.

Pfizer şi Moderna nu au putut fi contactate de Reuters pentru a confirma informaţiile privind scumpirea vaccinurilor livrate UE. Preţurile vaccinurilor în euro şi dolari au fost calculate la un curs avansat de Reuters de 1 dolar = 0.8425 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel