Antreprenorul și investitorul în criptomonede David Johnson s-a mutat pe insulă cu toată familia: părinți, soție și copii. S-a instalat în Puerto Rico încă din martie anul trecut. El spune că Puerto Rico îi amintește de capitala statului Texas, Austin, așa cum arăta orașul în 2012, înainte ca Tesla, Samsung și Apple să contribuie la transformarea sa într-unul dintre centrele tehnologice ale SUA.
"O mulțime de oameni pasionați s-au mutat acum în Puerto Rico, așa cum au făcut-o și în Austin în urmă cu 10 ani. Întreaga comunitate criptografică se reunește acum pentru a construi ceva mare și important. Ceva care va ajuta oamenii obișnuiți", comentează David Johnson.
Puerto Rico face parte din jurisdicția SUA, dar nu este parte integrantă a acesteia. Constituția Statelor Unite este limitată pe insulă, iar teritoriul are propriul sistem de autoguvernare. În Statele Unite, investitorii plătesc impozite de până la 37% pe câștigurile de capital pe termen scurt și de până la 20% pe profiturile pe termen lung.
Întreprinderile care s-au mutat pe insulă pot reduce aceste obligații fiscale la zero dacă respectă anumite cerințe. În plus, companiile de pe continent sunt supuse unui impozit federal pe profit de 21%, la care se adaugă impozitul de stat. Cu toate acestea, dacă firma își exportă serviciile din Puerto Rico în SUA sau, de fapt, în altă parte, rata de impozitare este redusă la 4%.
Citește și Bitcoin a înlocuit AURUL. Profesorul Jeremy Siegel dezvăluie totul
Giovanni Mendes, avocat specializat în drept corporativ și fiscal, care lucrează cu noii portoricani, a declarat pentru CNBC că cel puțin jumătate dintre clienții săi sunt acum angajați ai companiilor de criptomonede sau cripto-investitori. Numărul lor a crescut exponențial în ultimii șase ani, precizează el.
David Johnson consideră că popularitatea Puerto Rico se datorează și faptului că insula face parte dintr-o jurisdicție americană - americanii nu au nevoie de viză sau pașaport pentru a vizita insula: "Aceasta este America. Poți să îți iei un bilet de avion intern, să îți iei permisul de conducere, să îți cumperi o casă și să îți deschizi un birou aici."
Cu toate acestea, nu toți localnicii au fost mulțumiți de afluxul de oameni noi pe această insulă de aproximativ trei milioane de locuitori. Acest lucru se datorează în parte faptului că rata de impozitare a câștigurilor de capital pe termen lung pentru nativi este de 15%. În plus, economistul și laureat al premiului Nobel Joseph Stiglitz și-a exprimat îndoiala în decembrie 2021 că insula va simți un beneficiu economic din apropierea investitorilor în criptomonede.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...