Avertisment dur de 1 Mai. Coșea: România nu-și mai permite vacanțe, doar iluzii!
Profesorul Mircea Coșea critică...
USD1, moneda stabilă ancorată la dolarul american și susținută de titluri de stat americane, numerar și alte echivalente de lichiditate, va fi utilizată de compania de investiții MGX, cu sediul în Abu Dhabi, pentru finalizarea achiziției, a confirmat Zach Witkoff, cofondator al World Liberty și fiul fostului emisar al lui Trump, Steve Witkoff, potrivit Reuters.
„Suntem încântați să anunțăm că USD1 a fost selectat ca stablecoin oficial pentru închiderea investiției de 2 miliarde de dolari a MGX în Binance,” a declarat Witkoff.
Lansat oficial în martie, USD1 este emis pe blockchain-ul Binance și marchează una dintre cele mai rapide ascensiuni din lumea stablecoin-urilor, ajungând miercuri la o capitalizare de aproximativ 2,1 miliarde de dolari, potrivit datelor CoinMarketCap. Cu toate acestea, identitatea principalilor deținători ai tokenului rămâne necunoscută.
Conform companiei de analiză Arkham, un portofel anonim a primit între 16 și 29 aprilie circa 2 miliarde de dolari în USD1, însă nu s-a putut stabili cui aparține acest portofel.
Apar tot mai multe dovezi privind relația apropiată dintre World Liberty și Binance. Recent, fondatorul Binance, Changpeng Zhao – aflat acum în închisoare în SUA după ce a pledat vinovat pentru încălcarea legislației privind spălarea banilor – s-a întâlnit la Abu Dhabi cu Witkoff și alți membri ai echipei World Liberty. Zhao a postat pe rețeaua X o fotografie de la întâlnire, scriind: „A fost minunat să ne revedem prietenii”.
Zhao a renunțat la funcția de CEO al Binance în 2023, ca parte a unui acord de 4,3 miliarde de dolari cu autoritățile americane, însă a rămas unul dintre principalii acționari ai platformei.
În cadrul aceluiași eveniment de la Dubai, Zach Witkoff a anunțat și integrarea USD1 în blockchain-ul Tron, condus de antreprenorul cripto hongkonghez Justin Sun. Acesta este considerat cel mai important investitor cunoscut în World Liberty, cu o contribuție de cel puțin 75 de milioane de dolari și deține și un rol de consilier al proiectului.
La momentul investiției sale inițiale, Sun era vizat de un proces pentru fraudă din partea autorităților de reglementare din SUA. Procesul a fost suspendat în februarie din rațiuni de interes public.
Evenimentul de la Dubai l-a avut pe Sun ca moderator al panelului la care au participat Zach Witkoff și Eric Trump, fiul fostului președinte american.
Donald Trump, care și-a reluat promisiunile de a fi un „președinte al criptomonedelor” în campania pentru alegerile din 2024, a făcut valuri în ecosistemul digital prin lansarea World Liberty și a unei monede „meme” în ianuarie. Implicarea sa a atras critici din partea experților în etică și a adversarilor politici, care invocă posibile conflicte de interese, transmite sursa citată.
Compania sa a declarat că, de la întoarcerea lui Trump la Casa Albă, gestionarea activelor i-a fost transferată copiilor săi, iar fostul președinte nu se va implica în deciziile operaționale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea critică...
Statele Unite şi Ucraina au...
Turcia anunţă că nu renunță la...
Dmitri Medvedev comentează...
A fost publicat în Monitorul...
Acord Ucraina-SUA privind...
Aplicaţia de mesagerie Skype va fi închisă, iar...
ANAF a făcut public calendarul...
Ziua internaţională a muncii...
Controale antifraudă de 1 Mai.
Danone renunță la coloranții...
Wall Street scade puternic pe...
Sindicatul Naţional al...
Economia zonei euro surprinde...