De două ori pe an, un alt stat membru preia preşedinţia UE, organizând reuniuni la nivel înalt şi mediind între statele membre pentru a se ajunge la un consens cu privire la soluţionarea unor probleme sensibile şi pentru a continua agenda blocului comunitar.
Croaţia, care în 2013 a devenit a 28-a ţară care a aderat la UE, va surperviza prima plecare a unui stat membru, Marea Britanie care va părăsi blocul la 31 ianuarie.
Bugaria a dat lovitura la investiții străine directe. Aproape s-au dublat
Dar o altă problemă importantă pe agenda preşedinţiei croate o reprezintă extinderea UE spre Est în contextul în care Franţa s-a opus în octombrie deschiderii negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord şi Albania.
UE şi cele şase ţări candidate din Balcanii occidentali (Albania, Bosnia-Herţegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord şi Serbia) ar urma să se întâlnească la un important summit la Zagreb în perioada 6-7 mai 2020.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Stare de urgenţă în Spania.
Luni, părţi din Spania şi...
Peste 50.000 turiști sunt...
Exporturile de gaze naturale...
Așa cum Elon Musk a lansat o...
ANAF lansează un nou program de...
Noutăţi de la Administraţia...
O întrerupere masivă a...
Moneda unică europeană și...
Comisia pentru muncă a...
Inteligența artificială (AI)...
Ministerul Energiei modifică...
CCF: Ministerul Finanțelor a...
Care sunt cele mai mici și cele...
Cu susținerea Consiliului de Administrație al Băncii...
Activitatea economică din...
Analiștii Wells Fargo au...