Cum a pierdut Guvernul Cîțu acești BANI EUROPENI. Negrescu a explicat
Autor: Antonia Popescu | 15 oct, 18:42
Cum a pierdut Guvernul Cîțu acești BANI EUROPENI. Negrescu a explicat
Cum a pierdut Guvernul Cîțu acești BANI EUROPENI. Negrescu a explicat
Europarlamentarul Victor Negrescu arată cum, pe fondul disputelor politice, Executivul de la București a ratat îndeplinirea formalităților necesare pentru ca românii să poată beneficia de teste gratuite în pandemia de coronavirus.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Negrescu amintește că Parlamentul European a solicitat și obținut achiziția de teste din bani europeni și punerea lor la dispoziția statelor membre, pentru aplicarea lor gratuită la nivelul populației.

În total circa 100 de milioane de euro au fost mobilizate suplimentar pentru acest obiectiv.

"Din păcate, guvernul PNL-USR-UDMR a uitat să trimită documentele finale pentru achiziția acestor teste. În total, România beneficia de minim 4,7 milioane de euro pentru a realiza această achiziție.

În acest sens, am solicitat Comisiei Europene să întreprindă demersurile pentru achiziția acestor teste în numele României, dat fiind incapacitatea guvernului în a face acest lucru. Atunci când ai politicieni incompetenți care fac rău românilor, trebuie o intervenție la nivel european. 

G Ad:

Așa cum Parlamentul European a obținut suplimentarea sumelor pentru achiziția testelor, sunt convins că o să găsim soluții ca românii să aibă acces la teste gratuite ca și ceilalți cetățeni europeni", se încheie postarea europarlamentarului PSD.

Testele rapide depistează doar 50% dintre cazurile COVID-19

Doar 1 din 2 persoane confirmate pozitiv la testarea RT-PCR este identificată corect și de testele rapide. Este rezultatul îngrijorător al unui studiu demarat de o reputată rețea de sănătate din România.

Concret, în cazul a 1.099 de persoane cu simptome s-au recoltat probe, atât pentru testarea RT-PCR, cât și pentru testarea cu teste rapide.

Deși la testul RT-PCR toate aceste persoane au ieșit pozitive, în cazul testelor rapide, doar 53% dintre acestea au avut un rezultat pozitiv.

Medicii avertizează că această metodă de identificare a infectării cu COVID-19 garantează doar pe jumătate că infectații sunt depistați la timp, astfel ei putând răspândi foarte ușor virusul în comunitate.

Peste 66% din testele raportate oficial sunt acele teste rapide, iar testarea la nivel național rămâne una foarte scăzută la noi în țară, astfel că avem șanse mari să ne imunizăm mai degrabă pe cale naturală decât prin vaccinare.

"

Ştiri Recomandate

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

COVID-19. Indignare la OMS: Așa nu mai merge! Trebuie făcut

În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro