Curs BNR: Leul a pierdut teren în faţa principalelor valute. Aurul s-a scumpit
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Elon Musk nu a stat locului nici o clipă. A muncit mult, dezvoltând propriul concept de viață.
1. Muncește până la epuizare
Miliardarul lucrează între 80 și 100 de ore pe săptămână. Nu e obișnuit să stea degeaba și cere colaboratorilor săi aceeași aplecare pentru muncă. Uneori, Musk uită să mănânce, mulțumindu-se cu un mic dejun consistent. Mai ciugulește câte ceva peste zi.
2. Nu te lăuda, produce
Când o persoană se lansează într-un proiect de afaceri, este aproape imposibil să concureze cu mai marii pieței. Ca atare, produsul pe care îl face trebuie să fie de o calitate aparte. La început, nu profitul contează, ci părerea oamenilor despre produsul creat.
3. Citește tone de cărți
Elon Musk este un adevărat șoarece de bibliotecă. I-a plăcut să citească din copilărie. Cea mai îndrăgită carte este "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy", scrisă de Douglas Adams. Omul de afaceri consideră că societatea trebuie să se cultive, pentru a se înțelege mai bine pe sine, dar și pe ceilalți.
4. Nu folosi ideile altora
Miliardarul american permite tuturor să folosească ideile sale, dacă intențiile sunt nobile. El promite să elimine practica pantentelor din companiile pe care le deține, considerând că astfel de formalități frânează progresul.
5. Banii nu sunt totul
Nu câștigul este important, ci viitorul. Musk gândește cum trebuie rezolvate problemele cu care societea s-ar putea confrunta peste un deceniu, încercând, totodată, să afle ce anume ar putea conduce la distrugerea civilizației umane. El spune că singurul lui scop este de a ajuta omenirii.
Citește și Extravaganță? Căte case are patronul Tesla (FOTO şi VIDEO)
6. Dacă ai probleme, vorbește
Majoritatea personalitățile puternice ale lumii nu stau de vorbă direct cu angajații lor: dialogul se poartă prin intermediari, vezi adjuncți, consilieri, manageri. Musk nu recunoaște rolul acestora în comunicarea cu ceilalți. Preferă să audă afle totul direct de la sursă.
7. Ședințele sunt inutile
În urmă cu câțiva ani, Musk a trimis tuturor colaboratorilor săi scrisori electronice cu sfaturi despre cum trebuie îmbunătățită activitatea unităților pe care le coodonau. De atunci, nu au mai existat ședințe în întreprinderile miliardarului.
8. Care reguli?
Mulți angajatori impun reguli și ridică obstacole pentru a vedea cum se descurcă oamenii lor de încredere. Musk nu crede în reguli. În opinia lui, rațiunea și instinctul deschid calea succesului. În ultimă instanță, unele reguli există pentru a fi încălcate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Decizia adoptată în ședința de...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...
Bursa de Valori Bucureşti a deschis pe verde şedinţa de...
Urmăriți o nouă ediție a...
Este un semnal de alarmă tras...