Cum ar putea câștiga Rusia teren în fața Europei în contextul actual. Mircea Coșea: Războiul economic

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ruble rusești / sursa foto: Freepik.com
Ruble rusești / sursa foto: Freepik.com
Cererea masivă pentru aur la nivel global este, consideră profesorul Mircea Coșea, una specifică zilelor noastre, obicei observat inclusiv înaintea celui de-al Doilea Război Mondial.

El a vorbit despre o strategie prin care Rusia ar putea subjuga puterile Europene, încet dar sigur, printr-un război economic, afirmă profesorul în cadrul unei intervenții la postul de televiziune Antena 3.

Astfel, Mircea Coșea spune că a citit în presă internațională faptul că Franța se pregătește de război. În completare, acesta afirmă că ”de fapt, acesta poate fi un război și dintr-un alt punct de vedere, poate să fie un război comercial, sau pentru asigurarea unui loc mai special în BRICS, este un moment de violență din punct de vedere economic. A mai apărut o știre, aceea că Banca Națională a României a pierdut o calitate importantă de aur în ultima săptămână iar explicația este una rațională”, considerând că alții cumpără iar noi vindem.

Tensiunile geopolitice au ajuns la cote foarte mari iar pe baza acestora se fac tot felul de preconizări. În această circumstanță, Rusia ar putea avea de câștigat fără ca măcar să apeleze la arme.

”Amenințarea aceasta pe care noi o vedem către țările baltice și România sunt de proximitate, dacă Rusia vrea să facă ceva, aici va veni, nu va ataca Japonia. Problema este complicată pentru că nu va fi un război cu tancuri și obuziere pe care noi le cumpărăm cu prețuri foarte mari acum. Va fi un război de destabilizare. Destabilizarea acestor țări care sunt pioni de dezvoltare în viitori 10 ani. Dacă Rusia ar vrea să destabilizeze această parte a economiei mondiale, aici va ataca și va ataca economic pentru că aici este partea cea mai importantă. Nu trebuie să trecem peste un lucru, toate sancțiunile care s-au dat Rusiei nu au avut nici un efect. Pentru dezvoltarea Europei în următorii 10 ani, tractorul vor fi țările din Centrul și Estul Europei, deci dacă ataci economic această zonă, ataci și Franța și Germania”, a completat Mircea Coșea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel