Cum ar putea câștiga Rusia teren în fața Europei în contextul actual. Mircea Coșea: Războiul economic
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ruble rusești / sursa foto: Freepik.com
Ruble rusești / sursa foto: Freepik.com
Cererea masivă pentru aur la nivel global este, consideră profesorul Mircea Coșea, una specifică zilelor noastre, obicei observat inclusiv înaintea celui de-al Doilea Război Mondial.

El a vorbit despre o strategie prin care Rusia ar putea subjuga puterile Europene, încet dar sigur, printr-un război economic, afirmă profesorul în cadrul unei intervenții la postul de televiziune Antena 3.

Astfel, Mircea Coșea spune că a citit în presă internațională faptul că Franța se pregătește de război. În completare, acesta afirmă că ”de fapt, acesta poate fi un război și dintr-un alt punct de vedere, poate să fie un război comercial, sau pentru asigurarea unui loc mai special în BRICS, este un moment de violență din punct de vedere economic. A mai apărut o știre, aceea că Banca Națională a României a pierdut o calitate importantă de aur în ultima săptămână iar explicația este una rațională”, considerând că alții cumpără iar noi vindem.

Tensiunile geopolitice au ajuns la cote foarte mari iar pe baza acestora se fac tot felul de preconizări. În această circumstanță, Rusia ar putea avea de câștigat fără ca măcar să apeleze la arme.

”Amenințarea aceasta pe care noi o vedem către țările baltice și România sunt de proximitate, dacă Rusia vrea să facă ceva, aici va veni, nu va ataca Japonia. Problema este complicată pentru că nu va fi un război cu tancuri și obuziere pe care noi le cumpărăm cu prețuri foarte mari acum. Va fi un război de destabilizare. Destabilizarea acestor țări care sunt pioni de dezvoltare în viitori 10 ani. Dacă Rusia ar vrea să destabilizeze această parte a economiei mondiale, aici va ataca și va ataca economic pentru că aici este partea cea mai importantă. Nu trebuie să trecem peste un lucru, toate sancțiunile care s-au dat Rusiei nu au avut nici un efect. Pentru dezvoltarea Europei în următorii 10 ani, tractorul vor fi țările din Centrul și Estul Europei, deci dacă ataci economic această zonă, ataci și Franța și Germania”, a completat Mircea Coșea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...

Firme care-i ajută pe angajați să demisioneze

Pentru câteva sute de euro, firmele informează...


pixel