Cum ar putea crește totuși pensiile cu 40%
Autor: Matei Ion
Data publicării:
O soluție se află în Parlament
O soluție se află în Parlament
Este vorba despre un amendament la rectificarea bugetară are spune că se abrogă prevederea potrivit căreia punctul de pensie creşte cu 14% şi se păstrează forma iniţială din legea pensiilor, care prevede majorarea acestuia cu 40% de la 1 septembrie 2020.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că a avut discuţii cu mai mulţi lideri de grup parlamentar despre amendamentul depus la rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie ar urma să fie majorat cu 40%, adăugând că acest amendament va trece de plenul comun al Parlamentului.

PSD a depus luni la Comisiile de muncă ale Parlamentului un amendament la rectificarea bugetară care spune că se abrogă prevederea potrivit căreia punctul de pensie creşte cu 14% şi se păstrează forma iniţială din legea pensiilor, care prevede majorarea acestuia cu 40% de la 1 septembrie 2020.

Punctul de pensie poate și trebuie să crească cu 40%

"Am avut discuţii astăzi cu mai mulţi lideri de grup din Parlament şi lideri de partide şi noi credem că acest amendament va trece în votul din plenul comun. (...) Sunt mai mulţi lideri, cred că o să anunţe domniile lor în ziua votului. În acest moment se ştie că PSD este minoritar în Parlament, ca să terminăm şi această discuţie, printr-o migraţie, mult hulită acum un an de către preşedintele Iohannis şi PNL, către PNL. Grupul PNL din Parlament, în acest moment, are 20% componenţă parlamentari din alte zone politice", a spus Ciolacu la România TV.

El a adăugat că PSD a formulat acel amendament pentru că legile trebuie respectate.

"Mai mult, nivelul de trai în România a scăzut foarte mult, INS spune acest lucru. (...) Nu este o mărire extraordinară, această mărire poate fi suportată. România împrumută 1.000 de euro pe secundă, vrem să ştim ce se întâmplă cu aceşti bani, fiindcă ei nu se regăsesc în economie. (...) În ceea ce priveşte împrumuturile, noi plătim o dobândă de 4,74%, este cea mai mare dobândă plătită de un stat european. FMI a acordat multor state, Poloniei, Greciei, Bulgariei, împrumuturi cu dobândă zero, 2 miliarde de euro, pentru perioada de pandemie, cu o singură condiţie, ca achiziţiile să se facă transparent. Vreau să vă spun că România nu a accesat un astfel de împrumut", a afirmat Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel