Cum au fost uitați banii de autostradă în bugetul pentru 2019
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Autostrazile ar trebui sa fie construite de compania de stat
Autostrazile ar trebui sa fie construite de compania de stat
Cel mai important proiect de infrastructură, autostrada Unirii, de la Iași la Târgu-Mureș, nu era menționat în bugetul pentru 2019. CNAIR  a replicat că de vină este sistemul electronic.

Bugetul 2019 prevede sume extrem de generoase şi la Ministerul Transporturilor, care a primit mai mult cu 55% faţă de 2018 pentru drumuri, autostrăzi şi căi ferate.

Dar în proiectul de buget, autostrada Unirii, obligatorie prin lege, nu este menționată.

Guvernul a cerut totuși companiei de drumuri să trimită documentele pentru a introducere finanţarea autostrăzii Unirii în buget, mai ales că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care prevede ca prioritate realizarea aceste autostrăzi.

Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a precizat că responsabil pentru situația creată este sistemul electronic: „La momentul încărcării noastre în sistemul nostrul electronic şi la momentul transmiterii proiectului de buget din partea companiei a fost această scăpare. Ea a fost observată şi a fost rapid corectată astfel încât în acest moment există deja transmis la ministerul Transporturilor şi acest capitol al finanţării autostrăzii Unirii”.

Silviu Macovei, deputat PSD din Iaşi, anunțase anterior că dacă bugetul nu va include finanţare pentru proiectul autostrăzii Unirii, prevăzut printr-o o lege specială votată 2018 de finanţare şi construire, va boicota votarea bugetului.

Acesta a făcut anunțul chiar după publicarea bugetului 2019.

„Există, evident, posibilitatea depunerii de amendamente şi eu voi fi unul dintre aceia care va susţine şi vota alocarea de fonduri pentru A8. Cu siguranţă toţi parlamentarii din toată regiunea de Nord-Est vor vota acest amendament căci autostrada A8 este vitală pentru milioane de români”, a spus Silviu Macovei. 

Citește și: Ultimatum. Nu votează bugetul fără fonduri pentru cea mai importantă autostradă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel