Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Companiile aeriene low-cost câștigă tot mai mult teren în fața marilor companii istorice. După ce au ocupat cele mai aglomerate rute pe distanțe medii, aceste firme de transport vizează acum zboruri pe distanță lungă.
Au șanse de reușită? Analiștii consideră că da, din moment ce ofertele nu pot deloc ignorate. În ultimă instanță, companiile low-cost propun mai multe destinații, mai îndepărtate și la prețuri atractive. Poți rezista în fața unei asemenea tentații? Greu. Iată cum, avioanele companiilor aeriene low-cost sunt în permanență pline și ocupă tot mai mult spațiu pe o piață dominată până de curând de giganții transportului aerian.
Spre exemplu, foarte tânăra companie norvegiană Norse Atlantic Airways va oferi zboruri directe între Paris și Los Angeles. Va fi a treia conexiune transatlantică de la Roissy Charles-de-Gaulle, după Miami și New York. Zborurile directe între Big Apple și cele două aeroporturi din capitala franceză ating cote record.
Prin urmare, concurența face furori. Air France și Delta se confruntă acum cu oferte atât de la istoricul United, cât și de la American Airlines, dar și de la La Compagnie (sau La Compagnie Boutique Airline) și trei companii low-cost: Norse, Jet Blue și franceză French Bee. Vești bune pentru clienți, deoarece prețurile zborurilor Paris-New York este puțin probabil să crească.
În acest context de concurență puternică, Air France nu intenționează să fie depășită și răspunde cu propria sa companie aeriană low-cost, Transavia. Prin urmare, aceasta ar trebui să ofere zboruri către Dakar, Senegal, din Paris, Lyon, Bordeaux, Toulouse și Marsilia. Transavia vrea să concureze și cu Emirates, cu o rută Lyon-Dubai. O destinație care va fi deservită în această iarnă și din Marsilia, ca răspuns preventiv la Air Arabia. În august anul trecut, Ryanair a doborât un nou record pentru numărul de pasageri: 18,9 milioane într-o singură lună. În Franța, liderul european low-cost deservește acum 26 de aeroporturi. Compania ar trebui să pună în vânzare 5,7 milioane de locuri în sezonul de iarnă doar pe rutele sale către Franța.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...