Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
„Ghidul consumatorului sustenabil introduce un nou concept prin care oferim soluții pentru a ne crește autoconsumul. Practic, folosim energia produsă chiar în momentul producției, înainte de a o trimite în rețea,” a declarat Victor Gavrilă. El a subliniat că, în prezent, prosumatorii din România trimit mai multă energie în rețea decât consumă la domiciliu, ceea ce poate destabiliza rețeaua și provoca nemulțumiri în legătură cu facturarea.
Cum putem profita de energia produsă la mijlocul zilei
Victor Gavrilă a explicat că există o problemă între momentele de consum și producția efectivă a energiei:
„În timpul zilei, energia se produce exact când suntem plecați de acasă – între cele două vârfuri de consum: dimineața și seara.” Pentru a rezolva acest decalaj, el recomandă programarea electrocasnicelor mari să funcționeze în timpul zilei.
„Putem seta mașina de spălat sau boilerul să preia energia disponibilă prin prize inteligente sau sisteme de automatizare. Mai mult, izolarea locuinței reduce consumul de energie, iar trecerea de la gaz sau lemn la electricitate, prin boilere sau pompe de căldură, valorifică energia verde.”
Aplicații inteligente pentru monitorizare în timp real
O altă soluție menționată este monitorizarea în timp real a producției și consumului de energie. „Toate sistemele moderne au aplicații pe telefon, prin care putem vedea câtă energie producem și consumăm chiar și de la birou,” a explicat Gavrilă.
În plus, el a recomandat trecerea treptată la mașini electrice sau hibride, care pot beneficia de energia produsă acasă, reducând astfel și mai mult amprenta de carbon.
O abordare inteligentă pentru facturi mai mici și un viitor verde
„Este esențial să eficientizăm consumul de energie și să folosim ce producem exact atunci când e disponibil, nu doar pentru a reduce facturile, ci și pentru a evita supraîncărcarea rețelei,” a concluzionat Victor Gavrilă.
Ghidul consumatorului sustenabil propune soluții accesibile și moderne pentru a transforma fiecare prosumator într-un actor activ în tranziția energetică, contribuind atât la bunăstarea personală, cât și la protejarea mediului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...