Cum fac rușii bani: Vând locuri la coadă pentru noile iPhone (GALERIE FOTO)
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Precomenzile s-au dat. Iar de vineri, noile telefoane mobile de la Apple, intră în vânzare la Moscova. Agitația mare: oferta nu va fi pe măsura cererii. Coada pentru noile gadgeturi s-a format din 24 septembrie. De atunci, se vând locuri la coadă. Iar prețul nu e pe buzunarul oricui.

Magazinul Store de pe o stradă centrală a capitalei ruse e mare înghesuială și un du-te vino permanent. Se vând locuri la coadă. Prima persoană a venit încă din 24 septembrie, iar a doua zi la amiază erau deja 110 oameni înscriși pe listă.

Până joi numărul trecuse deja de 400. ”Grosul acum vine. Iar mâine va fi prăpăd”, spune unul dintre oganizatorii ”cozii!, Mihail Galimov. Din proprie experiență știe că în ziua Z, șefii magazinului vor forma o ”coadă oficială”, prioritate având persoanele care au ”păzit” intrarea zi și noapte. Ei vor primi jetoane, vor fi numerotați.

”În zilele precedente, strigarea s-a făcut din oră în oră. Primul loc costă 450.000 de ruble (aproximativ 6.780 de dolari), iar prețul scade cu circa 150 de dolari pentru fiecare loc următor, până la 20. Apoi, scădere este de 75 de dolari pentru fiecare loc. Iar unii vând chiar și 4-5 locuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel