Cum sunt notați copii în timpul orelor online
19 sep, 08:43, de  Oana Pavelescu
Ca mai toate domeniile de activitate, școala este și ea afectată de pandemie. Din păcate statul român nu a făcut mare lucru pentru învățământ, nu a investit niciun leu pentru un soft pentru predarea la distanță și nici nu a fost în stare să asigure tablete pentru toți copii României.
Reguli pentru notarea elevilor în timpul orelor ținute online
Reguli pentru notarea elevilor în timpul orelor ținute online

Cu mare greutate oficialii au reușit să întocmească câteva reguli pentru modul de desfășurare a cursurilor online. Printre aceste reguli a fost stabilit și modul de notare al elevilor în condițiile orelor online.

Efortul de a întocmi reguli comprehensive și clare se pare că depășește capacitatea intelectuală a celor care sunt puși să facă acest lucru astfel că lucrurile sunt neclare.
În esență regulile sunt aceleași ca și pentru notarea elevilor atunci când sunt în clasă, folosindu-se aceleași tehnici de evaluare ca cele utilizate, în mod obișnuit, în timpul activității didactice.

„În cadrul activităților de predare-învățare-evaluare prin intermediul tehnologiei și al internetului, progresul educațional al elevilor poate fi evaluat de cadrele didactice, prin acordarea de note/calificative, în conformitate cu legislația în vigoare, utilizând instrumente specifice de evaluare”, prevede Ordinul Ministerului Educației nr. 5545/2020 (care se aplică din 11 septembrie).

Noul AN ȘCOLAR. Anisie: 106 cadre didactice sunt în spital cu SARS-CoV-2

În același timp, Ordinul prevede, de exemplu, că profesorii au obligația de a elabora „instrumente de evaluare aplicabile prin intermediul tehnologiei și al internetului, pentru înregistrarea progresului preșcolarilor/elevilor”. Astfel, cadrele didactice sunt obligate să adapteze metoda de evaluare la specificul situației. 

Mai mult, imediat după prevederea de mai sus este precizat că orice program de evaluare trebuie să țină cont de limitele de efort ale elevilor, urmând a nu îi supraîncărca pe aceștia cu sarcini de lucru.

Teoretic, Ordinul încearcă și să creeze cadrul în care părinții să fie implicați în stabilirea modalității de evaluare a elevilor. Adică, părinții să ofere păreri profesorilor, cu privire la modalitățile de evaluare stabilite.

Nu este precizat, clar, însă, în ce măsura părerile părinților vor fi valorificat de către profesor.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

IBUPROFEN și boala covid-19. Ce s-a spus a fost FALS

Totul a pornit de la o postare a ministrului francez al...

Tensiune la NASA. Sonda spațială OSIRIS-REx, în dificultate

Sonda americană care a colectat săptămâna aceasta un...

COVID-19.De ce se moare mai REPEDE în valul doi al PANDEMIEI

Autoritățile britanice au publicat documente privind...

Bilanț COVID-19. Cifre DEZARMANTE. Numărul de cazuri noi

În urma testelor efectuate la nivel național, față de...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro