Cum sunt spălați rușii pe creier. SCENARIUL unui RĂZBOI Rusia-NATO

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Dacă Statele Unite și aliații lor din NATO decid să declanșeze un conflict armat la scară largă, vor lovi mai întâi în spațiul cibernetic, așa susține expertul rus, descriind cum va evalua un eventual război între Rusia și NATO. Pentru cititorul rus, căruia zilnic i se bagă în cap ideea că Moscova este pașnică, nu are gânduri ostile, nu amenință pe nimeni și nu vrea să atace pe nimeni, analistul avansează ipoteză că, de fapt, SUA și NATO vor declanșa conflictul militar. Adică un fake de o grosolănie strigătoare la cer.

Serghei Markov se bucură de respect printre colegii săi de breaslă, iar rușii dau crezare poveștilor lui speculative. El spune că următorul pas în acest scenariu, unde principalii vinovați sunt, firește americanii și Alianța Nord-Atlantică, va fi inițirea ruperii Acordurilor de la Mink, un pachet de documente, elaborat încă de la sfârșitul anului 2014 de Franța, Germania, Ucraina și Rusia și care stabilesc foaia de parcurs pentru detensionarea situației din estul Ucrainei.

Moscova susține că autoritățile de la Kiev refuză să pună în aplicare aceste măsuri, ceea ce, spun rușii, contribuie la menținerea stării de încordare. Prin urmare, la acest pas, Kremlinul va răspunde prin recunoașterea independenței republicilor populare Donețk și Luhansk.

Reacția va fi imediată, susține Markov: forțele armate ucrainene vor începe să bombardeze intens regiunea Donbas, iar Rusia va sări gardul și va da fuga să-i protejeze pe cetățenii ruși din regiuni. Pozițiile armatei ucrainene vor fi supuse unui intens atac de către forțele ruse și se va trage cu tot ce este posibil, de pe pământ și din aer. 

Citește și Dacă va fi RĂZBOI. În plan economic, urmările vor fi DEZASTRUOASE

Citește și Este SINGURUL lucru care-l ține pe Putin să nu DECLANȘEZE RĂZBOIUL. Nu încă!

Acest lucru va duce la înfrângerea armatei Ucrainei, care va pierde o parte a regiunilor sale de sud și de est. Markov este convins că Washingtonul și Kievul sunt interesate de intervenția Rusiei în situația din Donbass. Dacă trupele rusești se ridică pentru a-și apăra cetățenii din regiune, americanii și aliații lor din NATO vor numi acest lucru "agresiune" și "ocupație" a teritoriilor ucrainene, explică analistul rus. 

O părere mult mai echilibrată și mai apropiată de realitate a formulat expertul american Alan Kafruni, profesor de relații internaționale la Hamilton College. În opinia lui, o invazie rusă de mare amploare în Ucraina pare foarte puțin probabilă. "Mai probabilă ar fi o operațiune limitată de trupe în Donbass și o consolidare militară în alte regiuni", a spus el, evaluând evoluția probabilă a evenimentelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel