Cum sunt spălați rușii pe creier. SCENARIUL unui RĂZBOI Rusia-NATO
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Dacă Statele Unite și aliații lor din NATO decid să declanșeze un conflict armat la scară largă, vor lovi mai întâi în spațiul cibernetic, așa susține expertul rus, descriind cum va evalua un eventual război între Rusia și NATO. Pentru cititorul rus, căruia zilnic i se bagă în cap ideea că Moscova este pașnică, nu are gânduri ostile, nu amenință pe nimeni și nu vrea să atace pe nimeni, analistul avansează ipoteză că, de fapt, SUA și NATO vor declanșa conflictul militar. Adică un fake de o grosolănie strigătoare la cer.

Serghei Markov se bucură de respect printre colegii săi de breaslă, iar rușii dau crezare poveștilor lui speculative. El spune că următorul pas în acest scenariu, unde principalii vinovați sunt, firește americanii și Alianța Nord-Atlantică, va fi inițirea ruperii Acordurilor de la Mink, un pachet de documente, elaborat încă de la sfârșitul anului 2014 de Franța, Germania, Ucraina și Rusia și care stabilesc foaia de parcurs pentru detensionarea situației din estul Ucrainei.

Moscova susține că autoritățile de la Kiev refuză să pună în aplicare aceste măsuri, ceea ce, spun rușii, contribuie la menținerea stării de încordare. Prin urmare, la acest pas, Kremlinul va răspunde prin recunoașterea independenței republicilor populare Donețk și Luhansk.

Reacția va fi imediată, susține Markov: forțele armate ucrainene vor începe să bombardeze intens regiunea Donbas, iar Rusia va sări gardul și va da fuga să-i protejeze pe cetățenii ruși din regiuni. Pozițiile armatei ucrainene vor fi supuse unui intens atac de către forțele ruse și se va trage cu tot ce este posibil, de pe pământ și din aer. 

Citește și Dacă va fi RĂZBOI. În plan economic, urmările vor fi DEZASTRUOASE

Citește și Este SINGURUL lucru care-l ține pe Putin să nu DECLANȘEZE RĂZBOIUL. Nu încă!

Acest lucru va duce la înfrângerea armatei Ucrainei, care va pierde o parte a regiunilor sale de sud și de est. Markov este convins că Washingtonul și Kievul sunt interesate de intervenția Rusiei în situația din Donbass. Dacă trupele rusești se ridică pentru a-și apăra cetățenii din regiune, americanii și aliații lor din NATO vor numi acest lucru "agresiune" și "ocupație" a teritoriilor ucrainene, explică analistul rus. 

O părere mult mai echilibrată și mai apropiată de realitate a formulat expertul american Alan Kafruni, profesor de relații internaționale la Hamilton College. În opinia lui, o invazie rusă de mare amploare în Ucraina pare foarte puțin probabilă. "Mai probabilă ar fi o operațiune limitată de trupe în Donbass și o consolidare militară în alte regiuni", a spus el, evaluând evoluția probabilă a evenimentelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel