Cum te îmbogățești profitând de greșelile altora
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bursa București dă semne de revenire
Bursa București dă semne de revenire
Faceți greșeli când este vorba de investiții? Alergați după titluri în creștere și vă debarasați de acțiunile pe care le dețineți după o corecție? Încercați să priviți lucrurile dintr-un alt unghi, care să vă permită să vă îmbogățiți profetitând de erorile altor jucători. 

Cumpărați acțiuni la un preț bun pe termen lung

Nu vă lasați tentați de vârfurile care pot fi atinde de o acțiune sau alta. Investitorii dinamici, carae își bazează stock-picking-ul pe evoluția cursului de Bursă joacă periculos. Să cumperi acțiuni când ele sunt foarte sus pariind pe o tendință în creștere pare mai degrabă o speculație decât o investiție. Oricum o astfel de situație nu durează mult. Cu cât un titlu cucerește noi înălțimi, cu atât el este mai supraevaluat, iar prăbușirea va fi mult mai dureroasă.

Evitați cele mai vizibile fonduri

Sunteți tentat să investiți în fonduri care au afișat performanțe uluitoare, lăudate de presă și prezente în clasamentelor celor mai bune fonduri de investiții? Renunțați la idee. Când aceste structuri ies în față, este deja prea târziu. De fapt, investitorii atrași de acest gen de fonduri au tendința de a regreta ulterior, pentru că performanța nu se va repeta în anii următori. În orice caz, așa susține Mark Hulbert, analist financiar.

Cumpărați când alții vând

Investitorii sunt ghidați de frică și cupiditate. După un declin al pieței, numeroși investitori sunt cuprinși de neîncredere și vând, ceea ce este o greșeală. Este o strategie perdantă, pentru că acționând astfel, își adâncesc pierderile. Or, mult mai corect este să profitați de îngrijorarea investitorilor pentru a cumpăra titluri cu fundamente solide la preț scăzut în timp ce teama pune stăpânire pe piețe.

Profitați de erorile investitorilor care vând în perioade de scădere și cumpărați în perioade de creștere. Totuși, pentru a profita de fluctuația piețelor, nu vă luați după speculațiile din presă. Principiul este simplu: cumpărați active când toată lumea vinde și invers. Cum spune Warren Buffett: ”Majoritatea oamenilor se interesează de acțiuni când toată lumea se interesează de ele. Acționați când nimeni nu o face. Nu puteți cumpăra ce este în lumina reflectoarelor și să reușiți”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel