Cum vrea CNIPMMR să atragă producția în România
Autor: Georgel Simionică | 12 mai 2022, 15:57
CNIPMMR vrea o agenție care să readucă prodicția în România
CNIPMMR vrea o agenție care să readucă prodicția în România
Consiliul Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR) susţine crearea unei agenţii de atragere de investiţii şi promovare a exportului care să se preocupe de aducerea producţiei din nou în România, de susţinerea antreprenorilor locali în acest sens şi de câştigarea unei independenţe atât de necesare, a afirmat preşedintele CNIPMMR, Florin Jianu.

CNIPMMR cu sprijinul BCR a organizat joi, 12 mai, în Iaşi, evenimentul "Fonduri europene pentru IMM-uri 2021-2027", cel de-a 3-lea eveniment din seria "Invest in", se spune într-un comunicat al Consiliului.

"Aşa cum am menţionat şi în cadrul celorlalte evenimente din ţară, CNIPMMR este un susţinător al descentralizării şi transformării ADR-urilor în autorităţi de management. Acest lucru este pe cale să se întâmple pentru programele operaţionale regionale, pentru POC, şi mi-aş dori ca şi următoarele programe să folosească aceste modele de bună practică pentru că de-a lungul timpului ADR-urile au fost agenţii de management", a precizat Florin Jianu.

El a subliniat că, în perioada următoare, este nevoie de investiţii, de recâştigarea competivităţii şi independenţei economiei româneşti în condiţiile scumpirilor din energie, gaz, combustibil în general pentru tot ceea ce înseamnă inputul pentru mediu de afaceri,.

Potrivit acestuia, "avem urgent nevoie să readucem producţia în Europa, iar România trebuie să joace un rol strategic în acest ecosistem, întrucât lucrurile şi societatea globală se reaşează".

Florin Jianu: ”Măsurile anunțate de Guvern nu ajută pe nimeni”

"Este nevoie să atragem investiţii, motiv pentru care noi susţinem crearea unei agenţii de atragere de investiţii şi promovare a exportului care împreună cu noi, stakeholderii şi celelalte insituţii, să se preocupe pe de o parte de aducerea producţiei din nou în România, de susţinerea antreprenorilor locali în acest sens şi de câştigare a unei independenţe atât de necesare. În egală măsură, CNIPMMR luptă foarte tare pentru implementarea programelor pentru energie şi independenţa energetică, însă viteza cu care se întâmplă nu este cea pe care o aşteptam şi ne-o dorim. În viitor doresc să vă informez ca parteneri de FNGCIMM mai pregătesc 4 noi programe care vor fi finalizate curând şi care sperăm să înceapă în maximum 2 săptămâni", a mai spus preşedintele CNIPMMR.

În cadrul dezbaterii s-au promovat şi prezentat cele mai importante programe de finanţare dedicate IMM-urilor la nivel regional şi naţional precum IMM Prod, Garant Construct, Start-up Nation, Programul de Microindustrializare, Electric UP dar şi alte proiecte pentru IMM-uri în domeniul digitalizării, transformării digitale, specializare inteligentă sau internaţionalizare.

"Invest in" este un program de promovare a oportunităţilor de finanţare şi dezvoltare la nivel regional prin organizarea unei serii de evenimente specifice în parteneriat cu Autorităţile pentru Dezvoltarea României (ADR) din fiecare regiune a ţării, vizând dezvoltarea mediului de afaceri din regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

S-a aflat ce funcție are la BNR de fapt astroloaga Minerva

În urmă cu câteva zile a ajuns în spațiul public...

Ucraina a intrat în incapacitate de plată

Două importante agenţii internaţionale de evaluare...

Romgaz are o nouă conducere pentru următoarele patru luni

Consiliul de Administrație al S.N.G.N. Romgaz S.A. s-a...

Seceta a lovit și un oraș din nordul Canadei

Oraşul Iqaluit din nordul Canadei a declarat vineri...

Rușii caută un nume pentru lanțul Starbuck. Ce a ieșit FOTO

Fiecare cu misiunea lui. Președintele Putin luptă...

Spania: O nouă grevă la Easyjet în acest weekend

Piloții companiei aeriene spaniole au anunțat o nouă...

Rompetrol Rafinare, profit de peste 58 milioane de dolari

Rompetrol Rafinare a înregistrat, în perioada ianuarie -...

Chinezii investesc peste 7 miliarde de euro în Ungaria

Grupul chinez CATL a anunţat vineri că va construi în...

Trase de urechi de BNR, băncile au scăzut ROBOR-ul sub 8%

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

UE ar putea apela la compania SpaceX a lui Elon Musk

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a demarat discuţiile...

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?