Cum vrea Rusia să combată schimbările climatice. Gazul, pe primul loc
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Rusia / sursa foto: Freepik.com / @fabrikasimf
Rusia / sursa foto: Freepik.com / @fabrikasimf
Rusia are propriile propuneri în materie de combatere a schimbărilor climatice iar folosirea gazului face parte din plan.

Rusia își pune la punct propriile obiective legate de efectele climatice și va prezenta propuneri privind combaterea încălzirii globale ca alternativă la agenda promovată de Occident, a declarat vineri ministrul adjunct al energiei, Pavel Sorokin, conform Reuters.

Comentariile sale ar putea fi un preambul al unor potențiale ciocniri la summitul ONU privind clima COP29, care urmează să aibă loc în noiembrie în Azerbaidjan.

Relațiile dintre Rusia și Occident sunt la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii din cauza conflictului din Ucraina și opiniile celor două puteri sunt în contradictoriu cu privire la multe aspecte, inclusiv chestiunea climatică.

Rusia, care are cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume, lucrează la o nouă strategie energetică până în 2050.

„În strategia noastră energetică, vom lua în considerare acele măsuri legate de climă care nu vor pune o presiune semnificativă asupra potențialului nostru de dezvoltare și vom încuraja țările prietene să facă același lucru”, a declarat Sorokin la o conferință pe teme energetice.

El a declarat că există un potențial mare în ceea ce privește eficiența energetică ca modalitate de abordare a crizei climatice.

„În Rusia, potențialul nostru de economisire a energiei este de 20-30%. Aceasta este o modalitate constructivă de a reduce emisiile și nu de a împânzi totul cu turbine eoliene și panouri solare”, a spus Sorokin.

„Unele dintre măsurile realiste sunt să folosim resursele curate pe care le avem. Cum ar fi gazul, cum ar fi energia nucleară, cum ar fi energia hidroelectrică”.

Rusia a susținut în mod frecvent că utilizarea gazelor naturale este pe deplin compatibilă cu obiectivele globale privind combaterea schimbărilor climatice și afirmă că acestea ar trebui să rămână un element-cheie în consumul de energie.

Unii climatologi afirmă că creșterea producției de gaze naturale, în principal metan, se dovedește a fi unul dintre cei mai importanți factori ai schimbărilor climatice și că planurile de extindere a industriei ar putea împiedica eforturile de reducere a gazelor cu efect de seră.

 

Putin, mândru de colaborarea cu OPEC

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că sector energetic intern va fi capabil să își atingă obiectivele și să depășească sancțiunile occidentale „ilegale”, lăudând totodată legăturile cu grupurile BRICS și OPEC+.

Vânzările de petrol și gaze din Rusia reprezintă aproximativ o treime din totalul veniturilor bugetului de stat și au sunt cruciale pentru susținerea economiei țării.

Vorbind în cadrul forumului Russian energy week, Putin a lăudat cooperarea cu grupul de țări BRICS, pe care Moscova îl vede ca un rival al Occidentului, adăugând că Rusia va continua cooperarea cu producătorii de petrol OPEC+.

„Rusia își îndeplinește obligațiile de a furniza resurse energetice pe piața mondială. Ea joacă un rol stabilizator în cadrul acesteia prin participarea la organizații precum OPEC+ și forumul țărilor exportatoare de gaze”, a declarat Putin. „Cu siguranță vom continua această cooperare cu partenerii noștri”, a completat președintele rus.

Putin a recunoscut, de asemenea, dificultățile de plată pentru exporturile energetice rusești. El a spus că guvernul ar trebui să reînnoiască strategia energetică a țării în următoarele câteva luni pentru a face față provocărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Investiții în infrastructura energetică / Foto: Freepik
Plată / Foto: Freepik

Ce este noul sistem de plăți Wero, lansat în Europa

Un proiect la care băncile europene au lucrat în secret...

Lei românești / sursa foto: Freepik.com @Vlad Ispas
Foto: Airbus.com

Gigantul Aribus are probleme mari, dificil de depășit

Industria aerospațială este afectată în continuare de...

Calorifer cu repartitor / Foto: Freepik
Forvia / FOTO: Facebook
Inflație / FOTO: Freepik

Vești bune din SUA privind inflația, care rămâne o provocare

Elementul care ar putea da totul peste cap în această...

Leonardo Badea - BNR
Salariile se vor mări la ANAF și în Ministerul Finanțelor

Amnistia fiscală. Modificări care creează confuzie

Guvernul României a adus schimbări importante în...

Rusia / sursa foto: Freepik.com / @fabrikasimf
Lingouri și monede de aur / sursa foto: Freepik.com

Prețul aurului, la un nou record global în 2024 (Analiză)

Preţul aurului a crescut cu peste 800%, în ultimele două...

Panouri fotovoltaice / sursa foto: Freepik.com
Eoliene offshore / Foto: Freepik
Programatori / Foto: Freepik

Salariile în IT variază între 4.500 lei și 10.000 de lei

IT-ul din România continuă să conducă în topul salariilor.

O lovitură puternică pentru agricultori
Banca Centrală Europeană / Foto: BCE / Flickr
Inundație / Foto: Arhivă
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Muncitori montează panouri solare pe acoperișul unei case / Freepik
Apel umanitar
Boeing 737 Max / FOTO: Unsplash
Bună dimineață! Să aveți o săptămână liniștită!
Deschidere Popeyes
Yuanul chinezesc

pixel