Cum vrea un rapper să scoată din sărăcie cartierul copilăriei
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Pe numele său adevărat Clifford Joseph Harris, Jr., rapperul T.I., actor și producător, este deja cunoscut pentru investițiile sale în diferite start-upuri. În 2008, a fondat brandul de îmbrăcăminte AKOO, iar în ultimii doi ani, T.I. își cheltuie banii pentru un proiect ceva mai deosebit, Byu Vack the Block.

Concret, artistul american cumpără clădire după clădire dintr-un cartier nu prea norocos orașului Atlanta, Center Hill, acolo unde cântărețul și-a petrecut copilăria, fiind de câteva ori arestat pentru acuzații legate de droguri. În încercarea de a proteja tinerele generații de o astfel de soartă, rapperul a investit deja 2,7 milioane de dolari: a achiziționat șase case și un teren.

De ce? Iată povestea lui. ”În copilărie, Center Hill era locuit de cei mai săraci reprezentanți ai clasei de mijloc. Un cartier abandonat, practic, de tot mediul de afaceri. Nu existau mari rețele comerciale, magazine cu legume proaspete, farmacii. Erau doar magazine de băuturi. Între timp însă, acolo s-a construit stadionul Mercedes-Benz și a apărut zona pietonală BeltLine. Altfel spus, s-au creat premisele unei dezvoltări oarecare. Dar m-am temut că totul se va termina ca de obicei: vor fi ridicate vile luxoase, iar localnicii vor fi obligați să se mute la periferie, pentru că nu-și vor mai putea permite să trăiască în centrul cartierului. Iar eu îmi doream ca oamenii care s-au născut acolo, care au muncit acolo, să-și continue viața tot acolo.

Nu, continuă artistul, nu dispun de altă finanțare, sunt banii mei, câștigați cu trudă. Dețin deja șase clădiri. Dar pentru a prelua unele terenuri iși sediul restaurantului Bankheed Seaford, acum închis, am fost constrâns să închei un parteneriat cu rapperul din Atlanta Killer Mike și cu alți dezvoltatori.

În opinia omului de afaceri, baza bunăstării este locuința, o locuință proprietate personală. Când o persoană știe că acea casă de unde pleacă dimineață și unde revine seara este rodul muncii lui, acest lucru influențează într-un fel anume asupra psihicului. Iată de ce, majoritatea clădirilor cumpărate de mine se vor transforma în locuințe multifuncționale. Unul dintre proiecte va fi gata anul viitor. Dar am planuri mari.

Scopul meu este să ofere locuințe la un preț pe buzunarul locuitorilor din acel cartier. Mă duc deseori acolo, stau de vorbă cu oamenii. Le place ceea ce fac și știu că eu sunt de-al lor, că m-am născut acolo. Încerc să construiesc o societate de care să fim mândri. Pentru că astfel va apare dorința de a susține. În acest sens, foarte importante sunt zonele verzi, grădinile, parcurile. Vrem ca aici să existe un cinematograf, un bowling, tot ce a fost în copilăria mea. Vreau să văd cum copiii se plimbă, se joacă și se bucură. Vreau ca bătrănii să aibă o bătrânețe mai bună. Iar singura modalitate de a-mi îndeplini aceste dorințe este de a investi în cartier. 

De fapt, investesc în fericirea altora. Unii spun că mă voi îmbogăți. Nu poți însă să faci bani mulți dacă nu aceste este adevăratul tău scop. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...

Patronul Lufthansa, dezamăgit de Boeing

Livrarea cu întârziere a avioanelor Boeing BA.N sunt...

Electromagnetica, pierdere de 50% din cifra de afaceri

Electromagnetica a realizat în primul trimestru din 2024...

Fotbalul francez, contract cu Nike de o valoare ”istorică”

Federația Franceză de Fotbal deține unul dintre cele mai...

Amazon va crea 3.000 de locuri de muncă în Franța

Compania americană intenționează să investească în...

Știrile dimineții. Cinci informații la începutul zilei

Știri despre noile decizii de pensionare, cei 15 mii de...

15.000 de lei, bani de la stat pentru unele familii

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse...

AIE: Cum și-a omorât Rusia gâsca cu ouă de aur

Sectorul rusesc al petrolului și gazelor naturale nu își...

BNS reclamă inechitățile din sistemul fiscal

Blocul Naţional Sindical aduce în atenţia publicului...

Start-up-ul nuclear al șefului OpenAI, eșec la bursă

Implicat în mai multe sectoare de vârf, Sam Altman a...


pixel